Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mülteci çocukların hayalleri kuklalara yansıdı

İzmir’de başlatılan “Öykümü Kuklamla, Karelerle Anlatıyorum” projesi kapsamında mülteci çocuklar; hayallerini kuklalara, resimlere ve fotoğraflara yansıttı.İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Alman Kültür Derneği, İzmir Uluslararası...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de başlatılan “Öykümü Kuklamla, Karelerle Anlatıyorum” projesi kapsamında mülteci çocuklar; hayallerini kuklalara, resimlere ve fotoğraflara yansıttı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Alman Kültür Derneği, İzmir Uluslararası Kukla Günleri ve İzmir Tarih Tasarım Atölyesi ve Sığınmacı Göçmen Dayanışma Derneği; savaştan kaçarak İzmir’e gelen mülteci çocuklar için “Öykümü Kuklamla, Karelerle Anlatıyorum” projesini başlattı. Proje kapsamında üç hafta boyunca atölye çalışmalarına katılan çocukların; kukla ve fotoğraf dersleri ile iletişim becerilerini geliştirmesi ve kente uyum süreçlerinin desteklenmesi amaçlandı. 7-12 yaş arasındaki çocukların katıldığı projede hem psikodramatistler hem de kukla ve fotoğraf eğitmenleri eşliğinde atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Proje sonunda mülteci çocuklar yaptıkları çalışmaları Tarihi Havagazı Fabrikası’nda sergiledi. Çocukların; resim, fotoğraf ve kuklalarında hayallerindeki hayatı yansıttığı görüldü.
"Denemeden yeteneklerini bilemeyiz"
Projenin sergileme bölümüne katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, projeyle ilgili şunları söyledi:
"Bu proje, kentimize gelen kadınları, çocukları ve gençleri şehre entegre etmek için yaptığımız çalışmalardan biri. 45 çocukla başlayan bu çalışma ile belki ileride dünya sanatçıları yetişecek. Çocuklar ancak denerse bu işleri başarabilirler. Denemeden yeteneklerini bilemeyiz. Bu çalışmanın sonunda hepimiz bir şeyler öğreneceğiz. Kadınımız, erkeğimiz, büyüğümüz,küçüğümüz bir şeyler öğrenecek. Ancak önceliğimiz çocuklar. Hep beraber olalım, bu kent bizim. İleride her şey çok daha güzel olacak. Biz her zaman sizin yanınızda olacağız."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.