Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mülteci çocuklar "Sınır Tanımayan Palyaçolar" ile eğlendi

"Sınır Tanımayan Palyaçolar" Hatay’da mülteci çocuklarla buluşarak onları birbirinden güzel oyunlarla eğlendirdi.Hayata Destek İnsani Yardım Derneği Hatay’da mülteci çocukları “Sınır Tanımayan Palyaçolar” ile buluşturdu.Uluslararası...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2017 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2017 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mülteci çocuklar "Sınır Tanımayan Palyaçolar" ile eğlendi

"Sınır Tanımayan Palyaçolar" Hatay’da mülteci çocuklarla buluşarak onları birbirinden güzel oyunlarla eğlendirdi.

Hayata Destek İnsani Yardım Derneği Hatay’da mülteci çocukları “Sınır Tanımayan Palyaçolar” ile buluşturdu.

Uluslararası topluluğun “Narlıca Hayata Destek Evi” dahil çeşitli mekanlarda sergilediği gösterilerde, Türkiyeli ve Suriyeli çocuklar birlikte kahkahalar attı, birlikte eğlendi.

Etkinliklerde Sınır Tanımayan Palyaçolar’ın yanı sıra “Çocuk Aklı” isimli tiyatro grubu da sahne aldı. Merak temalı ‘Gizemli Bavul’ adlı oyunda, oyuncular çocukları meraklarını cezbeden bir hikayenin içine davet ederek yüzlerini güldürdü.

“Kahkaha en iyi ilaçtır!” sloganıyla yola çıkan Sınır Tanımayan Palyaçolar; savaş, doğal afet, yoksulluk gibi felaketlerin yaşandığı afet bölgelerindeki insanlara, sanatın iyileştirici gücüyle etki edebilmeyi hedefliyor.

Çocuk Hakları Grubu üyesi Hakan Emre Ünal ise verdiği bilgilerde çocuklarla birlikte aktivite yapan bir grup olduklarını söyledi.

Ünal, sözsüz bir oyun sergilediklerini kaydederek, "Biz çocuklarla beraber aslında çeşitli aktiviteler yapan bir topluluğuz. Yaptığımız işi genellikle oyun kurmak olarak belirtiyoruz. Sözsüz bir oyun sergiliyoruz, keşfetmek üzerine. sahnede olan kocaman bedende fakat çocuk aklını düşünen iki kişi var. Konuşma güdülerinin ya da konuşma yeteneklerinin olduğunun farkında değiller. Ve etrafta bulunan materyalleri keşfetmeye çalışıyorlar. Ve izlendiklerinin farkına vardıktan sonra aslında olaylar gelişiyor. Ekip 3 kişi, 2 kişilik oyunlarımız da var. Düzen keşfetmek üzerine kurulu, neden sahnede olduğunu bilmeyen 2 tane kocaman bedende olduğu bir oyun. İstanbul’dan da buraya çocuklarla birlikte tanışıp oyunlar oynamak için geldik" dedi.

Palyaçolar, akrobatlar ve performans sanatçılarından oluşan uluslararası sanat topluluğu, daha önce Romanya, Ukrayna, Sri Lanka, Nepal, Kenya, Türkiye ve Suriye gibi onlarca farklı ülkede çocuk ve yetişkinler için ücretsiz gösteriler düzenledi.

Etkinlikler kapsamında çocukların yüzleri renkli kalemlerle boyanarak onların eğlenmesi için çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.

“Sınır Tanımayan Palyaçolar”ın Hatay’daki programlarından sonraki durağı, 28 - 29 Temmuz’da Şanlıurfa Hayata Destek Evi olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.