Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mülteci ailenin yürek burkan dramı

Suriye’deki iç savaş yüzünden Türkiye’ye gelerek, Mardin’in Nusaybin ilçesine yerleşen Suriyeli aile, terör olayları yüzünden bir kez daha göç etti. Kızıltepe’ye gelen 8 nüfuslu aile, yoksulluk içerisinde yaşam savaş veriyor.İç...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye’deki iç savaş yüzünden Türkiye’ye gelerek, Mardin’in Nusaybin ilçesine yerleşen Suriyeli aile, terör olayları yüzünden bir kez daha göç etti. Kızıltepe’ye gelen 8 nüfuslu aile, yoksulluk içerisinde yaşam savaş veriyor.
İç savaş yüzünden yaklaşık 3 yıl önce Suriye’nin Halep kentinden Türkiye’ye gelen Mahmud ailesi, tüm varlığını geride bırakarak, Mardin’in Nusaybin ilçesine yerleşti. Aile, burada da terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı hendek, kurduğu barikat ve tuzakladığı patlayıcılar yüzünden sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte bir kez daha yollara düşerek, Kızıltepe ilçesine göç etti. Eski bir eve yerleşen aile yoksulluk içerisinde yaşam savaşı veriyor.
Eşi Sabah Mısri (37) ile çocukları Kevser (21), İham (18), Hibe (11) Muhammed (13), Ahmet (8) ve Mahmut (7) ile birlikte yaklaşık 3 ay önce Kızıltepe’ye geldiklerini anlatan Hasan Ali Mahmud (50), Suriye’de maddi durumlarının iyi olduğunu ancak burada yoksul durumuna düştüklerini anlattı.
Ülkesinde halı dükkanı işlettiğini anlatan Mahmud, "Şimdi dükkanım ve evim yerle bir olmuş. Nusaybin’e yerleştiğimizde çalışmaya başladım. Tam düzenimizi sağlamaya başlamıştık ki olaylar çıktı. 3 aydan fazladır Kızıltepe’ye geldik ve bu evi kiraladık. Evin kirası 350 TL, elektrik ve su ile birlikte yaklaşık 500 TL’yi buluyor. Bende bel fıtığı var, bir ayağım da sürekli şiştiği için çalışamıyorum. Ameliyat olmam gerekiyor ancak maddi imkansızlıktan dolayı ameliyat olamıyorum. Burada perişan olduk. Hayırseverlere sesleniyorum, gelip halimizi görsünler ve bize yardım etsinler" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.