Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muğla’daki Çete Türkiye’nin Dört Bir Tarafından İnsanları Dolandırıyor

Denizli ve Muğla’da faaliyet gösteren bir otomobil dolandırıcısı çetesinin mağdur ettiği Ali Şahan, yaşadıklarını anlattı.Ankara’da yaşayan Ali Şahan, aracını almak için Muğla’dan gelen şahıslar tarafından dolandırıldığını...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizli ve Muğla’da faaliyet gösteren bir otomobil dolandırıcısı çetesinin mağdur ettiği Ali Şahan, yaşadıklarını anlattı.
Ankara’da yaşayan Ali Şahan, aracını almak için Muğla’dan gelen şahıslar tarafından dolandırıldığını söyledi. Şahan, olayı şöyle anlattı:
"Muğla’dan gelerek beni dolandırdılar. Aracımı almak için aradılar, ben de ’Tamam buyurun gelin’ dedim. Arayan şahıs kendini başka bir isimle tanıttı, daha sonra başka bir kişi olduğunu öğrendim. Kayınçom dediği kişi geldi araca baktı, ’Tamam alacağız biz bu aracı’ dedi, beğendiler. Daha sonra sözde enişte olan, beni arayan kişiyi arayarak ’Enişte sen işlemleri başlat biz notere geçiyoruz’ dedi ve notere geçtik. Benden İBAN numarası filan istediler, parayı hesabıma yatırdılar. Yani hesabıma derken İBAN no olarak yatırdılar, EFT yaptılar ve satış bittikten sonra parayı geri çektiler."
"BENİMLE BİRLİKTE DOLANDIRILAN BİLİNEN 15 KİŞİ VAR"
Kendisi ile birlikte 15 kişinin dolandırıldığını söyleyen Şahan, "Bilinen 15 kişi var, bilinmeyen ne kadar kişi vardır onu bilmiyorum. Şu anda hepsinin mağdur olduğuna dair elimde kanıtım var, belgem var, görüntülerim var. Benim 21 bin 500 liram gitti, 23 bine satıyordum aracı, 21 bin 500 liraya anlaştık ama 28 bin, 30 bin, 20 bin, 25 bin kayıpları olan arkadaşlarımız da var. Bunların hepsi mağdur şu anda, birisi Kırıkkale’de, diğerleri Muğla, Aydın ve Denizli’de" diye konuştu.
"NOTERİN KAPANMA SAATİNE YAKIN BİR ZAMANDA İŞLEM YAPIYORLAR"
Şahan, "Arıyorlar araca talip olmak istediklerini anlatıyorlar ve noterin kapanma saatine yakın bir zamanda işlem yapıyorlar. Dekontu gösteriyorlar, dekontta adınız, soyadınız, İBAN numaranız her şey yazıyor. Bizim arkadaşın birine İstanbul Sultançiftliği Halk Bankası’ndan dekontu gönderiyorlar saat 08.13’te işlem yapılmış. Bankadan arkadaşımı aradılar, bu saatte işlemin yapılamayacağını söylediler. Bana da 16.40’da dekontu gösterdiler, ben başta inanmadım ama en sonunda arıyorlar, ’Kardeşim biz size güvendik bu kadar para yatırdık niye böyle yapıyorsunuz?’ diyorlar. Yanındakiler de psikolojik baskı yapıyor, mecburen vermek zorunda kalıyorsunuz" ifadelerini kullandı.
"HER ŞEY YASALMIŞ GİBİ GÖSTERİYORLAR"
"Her şey yasalmış gibi gösteriyorlar ama bunların bir çete olduğuna dair elimizde kayıtlar ve görüntüler var, onlarla birlikte ispatlayacağız" diyen Şahan şöyle devam etti:
"Zaten hepimiz savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bir şekilde bir çözüm arıyoruz. Bir de Muğla’da bir noter var, genelde işlemlerin yüzde 90’ını orada yapıyorlar ve daha sonra dolandırılan insanlar oraya gittiğinde, görüntü kaydı istediğinde o gün kameranın çalışmadığını söylüyorlar. Arkadaşlar çevredeki kameralardan görüntülere ulaşmışlar. Noter, ’Yasal yollardan başvurun’ demek yerine bize diyor ki ’Kameramız o gün çalışmıyordu’. Yani ne tesadüf sürekli dolandırılan kişiler aynı noterden geçiyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.