Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muğla Valisi: "Darbeciler PKK’ya sığınacaktı"

15 Temmuz Darbe girişimi sırasında Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında bulunan Muğla Valisi Amir Çiçek, otele helikopter ile saldıran darbecilerin Bodrum Imsık askeri havalimanından yakıt alamadıklarını söyledi....

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz Darbe girişimi sırasında Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında bulunan Muğla Valisi Amir Çiçek, otele helikopter ile saldıran darbecilerin Bodrum Imsık askeri havalimanından yakıt alamadıklarını söyledi. Vali Çiçek, çıkan çatışma sonrası ormanlık alana kaçmak zorunda kalan darbecilerin de kaçmaları durumunda ya Yunanistan adalarına, ya da Güneydoğu’da PKK terör örgütüne sığınacaklarını söyledi.
Muğla Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği güvenlik ve huzur toplantısında konuşan Vali Çiçek, “Kim ne derse desin. Türkiye’nin düşmanları öyle bir taktik, öyle bir plan yapmışlar ki, öyle bir günde hazırlamamışlar bunu. Bunun geçmişi var. Bunu Türkiye’den, 15 Temmuz’da uyulamaya koydular. Muğla için söylüyorum. Bizim de üzerimizden helikopter uçtu, bize de mermi attılar. O baskının karşısında elbette bizim de bir gücümüz vardı. Bu gücümüz biz tek yürektik. İl emniyet müdürümüz durumun vahametini bize bildirince ilk etapta iç güvenlik birimlerimizi harekete geçirmemiz gerekiyordu. Emniyetimizi harekete geçirerek Marmaris’te Cumhurbaşkanımızın kaldığı otele neyimiz varsa Cumhurbaşkanımızın korumasını sağlamak istedik. Çünkü beyin ve baş giderse Türkiye gider dedik. Bunun için 15 Temmuz’da Muğla’nın önemli bir yeri vardır. Dalyan’dan Marmaris’e Cumhurbaşkanımızın kaldığı otele giderken Büyükşehir belediye Başkanımız arayarak ne yapılması gerektiği konusunu görüştük. İtfaiye, iş makinesi ne varsa hazır olmasını istedim” dedi.
“Helikopterlerine o gece el koyduk"
Darbecilerin Marmaris’e geldikleri helikopterlerden ikisine Bodrum Imsık askeri havalimanında el koyduklarını açıklayan Vali Çiçek, “Elimizde ne helikopteri vuracak silahımız vardı, ne de ağır silahımız vardı. Marmaris’te bir yandan havadan otele ateş eden helikopterin püskürtülmesi için Emniyet ekiplerimiz sürekli ateş ederken vatandaşlarımız da ellerinde silahlarla helikoptere ateş ettiler. Imsık askeri havalimanına inen iki helikoptere yakıt verdirmeme gücü bizden kaynaklandı” dedi.
“Yakıt veririz diyenler de çıktı"
Vali Çiçek, 15 Temmuz gecesi helikopterlerin Muğla sınırları içindeki askeri bölgelerden yakıt almamaları için tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, “O komutanların içinde kahramanlar da var, hıyanetler de var. Hıyanet içinde olanlar o caniler cezaevlerinde sürüm sürüm sürünecekler. Ama kahraman olanlar da şu anda görevlerinin başındalar. Yakıtlarına engel olun dediğimizde ‘Yakıt veririz’ diyen komutan da çıktı, ‘sizi dinlerim’ diyen komutanlar da çıktı. Imsık’taki iki helikoptere yakıt verilmemesi konusunda Jandarma Komutanımıza emir verdim. Eğer verirler ise ‘Jandarma ile o birliğe gireceğim’ dedim. Jandarma ile o birliğe girilecek ve o birlik vurulacaktı. Oradaki komutana teşekkür ediyordum. İki helikoptere de yakıt vermedi ve iki helikopteri iki pilot ile birlikte ele geçirdik. İhanet çetesinin başı olan ve yönlendiren, Sönmezateş, komutan demek istemiyorum ona o gece yakıt alamayınca Çiğli’ye kaçak zorunda kaldı” dedi.
“Bunlar kaçacaktı”
Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oteline gerçekleştirilen saldırıda görev alan darbecilerin başarısız olmaları sonrası Yunanistan veya Güneydoğu’da terör örgütüne sığınacaklarını söyleyen Vali Amir Çiçek, “Bunlar kaçacaklardı. O gece kaçacaklardı. Helikopter ile kaçacaklardı. Ama nereye kaçacaklardı? Türkiye’de bir yere değil, belki yurt dışına kaçacaklardı. Belki Güneydoğu’ya PKK’ya kaçacaklardı. Hava ve deniz kapatıldı. Gece gündüz operasyon yaparak yakaladık. Bu olayları bizzat yaşayan bir vali olarak bunları anlatmak istedim. Benim köydeki vatandaşım da bana yardımcı oldu, hatta daha da ilerisini söylüyorum, Yunan adalarında yaşayan Muğlalı vatandaşlarımızın da bize faydası oldu. Bu süreçte vatandaşımız da bize istihbarat sağladı” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.