Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müftü Çakı: "Diyanet İşleri halkın yanında yer aldı"

Samsun İl Müftüsü Veysel Çaki, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 15 Temmuz Darbe Girişiminde Milletin Yanında Yer Aldığını Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Müftü Çakı: "Diyanet İşleri halkın yanında yer aldı"
Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 15 Temmuz darbe girişiminde milletin yanında yer aldığını söyledi.
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın milletin yanında yer aldığını söyleyen İl Müftüsü Veysel Çakı, Diyanet İşleri’nin ezanlarla, salalarla ve aktif görevle milletinin yanında olduğunu ifade etti. FETÖ’nün dini kullanarak bu eylemleri yapmasının ayrı bir üzüntü kaynağı olduğunu belirten Çakı, fitne odaklarıyla karşı karşıya olunduğuna dikkat çekti. Toplumdaki bazı oluşumların insanları ayrıştırdığını ifade eden Çakı, bu ayrıştırmanın gelecek için çok tehlikeli olduğunu ifade etti.
Millet olarak 15 Temmuz’da çok ciddi bir badire atlatıldığını söyleyen Müftü Veysel Çakı, “Bu millet hep mağdurdan yana olduğu için, yurdundan edilmiş insanlara kucak açtığı için Rabbim bu dönemde bu millete yardım etmiştir. Bu olayda topyekun millet hedef alınmıştır. Din görünümü altında olması maalesef bu olayın diğer bir üzücü tarafı olmuştur. ‘Dine hizmet ediyoruz, din fedaileriyiz’ şeklinde iddialarda bulunurlarken; milleti karşına almış, millete silah çeken, milletin meclisini bombalayan fitne odaklarıyla karşı karşıyayız. Diyanet İşleri Başkanlığımız teşkilat olarak bu son olaylarda ilk defa milletin yanında yer almıştır. Geçmişte de darbeler olmuştur ama bu teşkilat olayların seyrine bırakılmasını, uzaktan izlenmesini tercih etmiştir. Ama bu son olaylarda resmi bir devlet kurumu olsak dahi bir millet kurumu olduğumuzu göstermiş olduk. Gerek ezanlarımızla, salalarımızla ve aktif görev alışımızla bunu göstermiş olduk. Bu kurum her ne kadar devletin bir kurumu çalışanları devletin memuru olsa da biz aslında sivil görünümlü bir millet kurumuyuz. Bizim sunduğumuz din hizmetinin gelecekte daha fazla önem kazanacağını düşünüyoruz. İlk olarak biz hakikatin kaynağının şahıslar olmadığını, hakikatin kaynağının Allah olduğunu, onun kitabının ve Peygamberinin bize tek rehber olduğunu söylüyoruz. Vatandaşa hizmet götürürken de diyoruz ki, dinin asli kaynakları Kur’an ve sünnetle örtüşen, bilgiye dayalı sosyal hayatta yaşanan bir dindarlığa bu kurumla rehberlik ediyor. İkinci olarak biz hiçbir zaman ‘bizden olanlar ve olmayanlar’ şeklinde ayrıştırma yapmıyoruz. Bunu biz tarih boyu hep böyle yaptık. Yaptığımız hizmetin dinin asli kaynaklarıyla örtüşmesini önemsiyoruz” dedi.
Ötekileştiren bir anlayışları tehlikeli bulduklarını belirten müftü Çakı, “İnsanların irşad edilmesi derken bu devleti ele geçirmeye, şahlığa ve ayrıştırmaya gidiyorsa işte bunu biz çok tehlikeli bir durum olarak görüyoruz. Bunu sadece bugün de değerlendirmemek gerekiyor. Eğer bir oluşum cemaatleşip, ‘bizden olanlar ve olmayanlar, bizimkiler ve diğerleri’ şeklinde insanları ayrıştırmaya gidiyorsa bu çok tehlikeli bir durumdur. Bu tehlikeli karşısında bu teşkilat millete rehberlik yapmalıdır. Bu teşkilattaki bütün çalışanlarımız milleti birliğe beraberliğe sevk etmek için çaba sarf etmeliyiz. İhlas ve samimiyet içinde hizmet çıtamızı daha da yükselterek milletimize hizmet etmeliyiz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Rabbim bize bu ve bunun gibi sıkıntılar yaşatmaz inşallah. Birlik ve beraberlik içinde Allah’ın yardımı ile kötülüklerin üstesinden geliriz inşallah. Bu kanlı saldırı da birçok şehidimiz oldu. Şehitlerimizi Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Her kurumda olduğu gibi kurumumuzda da bu oluşumla ilgili çalışmalar sürüyor. İlimizde de şuana kadar 15 kişi açığa alındı. Soruşturmaları yapılacak ve suçlu bulunanların bu kurumla ilişiği tamamen kesilecek” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.