Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müezzinoğlu'ndan açıklamalar

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katıldığı canlı yayın programında promosyon alacak emekliler için 'PTT'yi tercih edebilirler' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2017 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2017 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Müezzinoğlu'ndan açıklamalar

İşte konuşmasındar satır başları:

Genel Sağlık Sigortası bu hafta TBMM'de yasalaşmış olacak. Artık hiç gelir testinin gereği yok. Diyoruz ki aylık 53 lira ödediğin takdirde genel sağlık sigortası kapsamına girmiş olacaksınız. Eğer 53 lirayı ödeyemeyen olursa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gelir testi yapılacak gerekirse bakanlık ödemeyi yapacak. 

(Torun maaşı) Çok yoğun bir talep var. Başvurma süresini ayın 27'sine kadar uzatmıştık ama rakamlar beklentimizin çok üstünde geldi. Şimdiye kadar 105 bin başvuru yapıldı. 1 Mart itibarıyla proje başlamış olacak. Dünyaya örnek bir proje olmasını istiyoruz. 

(Emekliye promosyon ödemeleri) Bankalar belli güvenceler istiyor. Protokolsüz para vermeleri de beklenemez. Emeklilerimiz ödeme için PTT'yi tercih edebilir. Olağanüstü sıkıntı olacak kanaatinde değilim. 

(Kamuda FETÖ ihraçları) 19 bin 175 kişi görevlerine iade edildi. İhraç edilenlerin emeklilik hakları ödeniyor. Emeklilik maaşının kesilmesi yargı kararıyla olur

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.