Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müezzinoğlu, madende mahsur kalanlarla bağlantı kurulduğunu açıkladı

Balıkesir’de AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Siirt’te meydana gelen maden kazasında mahsur kalan bir işçi ile telefon bağlantısı kurulduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’de AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Siirt’te meydana gelen maden kazasında mahsur kalan bir işçi ile telefon bağlantısı kurulduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "Sağ olarak kurtarabileceğimiz işçi kardeşlerimiz var. Yoğun bir çalışma sürdürüyoruz" dedi.
Bir dizi temas için Balıkesir’e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ziyaret ettiği AK Parti Balıkesir Başkanlığı’nda Siirt’te meydana gelen maden kazası ile ilgili son gelişmeleri basın mensupları ile paylaştı. Bakan Müezzinoğlu, "Açık maden sahasına heyelan oldu. 8 kamyon, 4 iş kamyonu ile birlikte 16 işçimiz heyelan altında kaldı. Ne yazık ki 4’ünün cesedi çıkartıldı. Rabbim yakınlarına sabırlar versin. Göçük altında kalan 12 işçimizden 1 tanesinden sevindirici haber alındı. Bir işçimiz telefonu ile görüntülü olarak dışarısı ile irtibat kurmaya çalışıyor. Bu şunu gösteriyor. Sağ vaziyette kurtarabileceğimiz işçi kardeşlerimiz var. İş makinelerinden, kamyonlardan, kasaları sağlıklıysa, bir arada nefes alabilecek, yaşayabilecekleri bir ortam vardır. İnşallah tamamını kurtarırız ve ailelerine teslim ederiz. Yoğun bir çalışma sürdürülüyor" dedi.
İl olacak ilçe yok
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Müezzinoğlu, sosyal medyada birçok ilçenin il olacağına dair haberler olduğu hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:
"AK Parti’nin bu anlamdaki temel politikasında ne il nede belediye sayısını arttırma yönünde bir siyaset anlayışı olmadı. Aksine, iyi ve dinamik yönetilebilen bir bakış ile nüfusu belli sayısının altında olan belde belediyelerimizi kapattık. Ben MKYK üyesiyim, aynı zamanda hükumet üyesiyim, bizim gündemimize böyle bir konu gelmedi"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.