Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mudanya Sahilinde Düğüm Nihayet Çözüldü, İmalat Başladı

Bursa’da yapımı bir yılı aşkın süredir yılan hikayesine dönen Mudanya Sahil Projesi’nde çalışmalar yeniden başladı.Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına geçtiğimiz yıl başlanan ancak hukuki süreç ve itirazlar nedeniyle...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mudanya Sahilinde Düğüm Nihayet Çözüldü, İmalat Başladı
Bursa’da yapımı bir yılı aşkın süredir yılan hikayesine dönen Mudanya Sahil Projesi’nde çalışmalar yeniden başladı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına geçtiğimiz yıl başlanan ancak hukuki süreç ve itirazlar nedeniyle geciken Mudanya sahil projesi imalat çalışmaları, yenilenen ihalenin ardından tekrar başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mütareke evi ile Mudanya iskelesi arasında düzenleme çalışmalarının hızla devam ettiğini, Ramazan Bayramı’ndan sonra ise deniz içi imalatlara başlanacağını kaydetti.
Her alanda marka kent olabilmek için Bursa’nın sahip olduğu tüm değerleri en iyi şekilde kullanan Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm pastasından aldığı payı artırabilmek için kültür turizmi ve dağ turizminin ardından sahil turizmi çalışmalarına da hız verdi. Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazı’nı da içine alan yaklaşık 110 kilometrelik sahil bandını her bölgenin yapısına özel projelerle turizme açmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultusunda en önemli çalışmayı Mudanya sahilinde geçtiğimiz yıl başlatmıştı. Ancak ihaleye yapılan itirazlar ve ardından yaşanan hukuki süreç yüzünden ilçe için hayati önem taşıyan projede gecikme yaşanmıştı. İhaleyi yenileyen Büyükşehir Belediyesi, yeni müteahhitle çalışmaların startını hemen verdi.
ÇALIŞMALAR ARA VERMEDEN SÜRECEK
Sahil düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ‘turizm kenti’, ‘sahil kenti’ olması yolundaki yatırımlarının tüm sahillerde hızla sürdüğünü söyledi. Bu amaçla 1/ 50 binlik planları tamamladıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Biryandan uygulama planları yaparken bir yandan da hazır tüm noktalarda da imalatlarımıza başladık. Hukuki süreç ve itirazlardan dolayı proje aksamıştı. Yeni ihale yapmak zorunda kaldığımız projede yeni müteahhitle yolumuza devam ediyoruz. Mudanya’nın güzel bir sahile kavuşması için 4 koldan çalışmalarımız sürecek. Mütareke binası ile Mudanya iskelesi arasında çalışmalar devam ediyor. Düzenleme çalışmaları, kaplama çalışmaları sürüyor. Bayramdan sonra deniz içi imalatlar ve kazıkların çakılması başlayacak. Seri şekilde ara vermeden çalışıp, bu yaz sonu Mudanya’yı güzel bir sahile kavuşturmak istiyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.