Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MŞÜ’de Tarih ve Kültür Bağlamında Muş Uluslararası Sempozyumu düzenlenecek

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi ve Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) iş birliği, Muş Valiliği ve Muş Belediyesi’nin katkıları ile MŞÜ Tarih ve Kültür Bağlamında Muş Uluslararası Sempozyumuna...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MŞÜ’de Tarih ve Kültür Bağlamında Muş Uluslararası Sempozyumu düzenlenecek

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi ve Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) iş birliği, Muş Valiliği ve Muş Belediyesi’nin katkıları ile MŞÜ Tarih ve Kültür Bağlamında Muş Uluslararası Sempozyumuna ev sahipliği yapacak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi ve Muş Alparslan Üniversitesi iş birliği, Muş Valiliği ve Muş Belediyesi’nin katkıları ile 10-12 Mayıs 2018 tarihlerinde yurt içi ve yurt dışı üniversitelerden bilim adamlarının katılımı ile ‘Tarih ve Kültür Bağlamında Muş Uluslararası Sempozyumu’nun Muş Alparslan Üniversitesi Külliyesinde icra edileceğini söyledi. Muş’un tarihi ile Anadolu topraklarına giriş kapısı olma niteliği taşıdığını ifade eden Rektör Polat, “Çok çeşitli kültürel yapısı ile Anadolu’nun tüm renklerine ev sahipliği yapmaktadır. Tarihî ve coğrafî zenginlikleri, gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen değerleri ile birçok bilim adamının dikkatini çekmekte, buna bağlı olarak bu alanda yapılan çalışmalara her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. “Tarih ve Kültür Bağlamında Muş Uluslararası Sempozyumu” ile Muş’a yönelik çalışmalardan yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde fayda sağlanması beklenmektedir. Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan ‘Tarih ve Kültür Bağlamında Muş Uluslararası Sempozyumu’nun amacı, geçmişten günümüze Muş’un tarihî, idarî, siyasî, ekonomik, sosyal ve kültürel yapısını inceleyen araştırmacılara çalışmalarını sunabilecekleri; ulusal ve uluslararası düzeyde seslerini duyurup kendilerini tanıtabilecekleri bir ortam sağlamaktır” dedi.

Sempozyumda gündeme taşınacak olan konu başlıkları hakkında da bilgi veren Rektör Polat, tarihî ve coğrafî açıdan Muş, Muş’un idari ve siyasi yapısı, Muş’un ekonomik yapısı ve Muş’un sosyal ve kültürel yapısının konuşulacağını bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.