Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Msp Eski Milletvekili Dr. Emin Acar Toprağa Verildi

Ankara’da geçirdiği kalp krizi sonucu 90 yaşında vefat eden Milli Selamet Partisi eski Milletvekili Dr. Emin Acar’ın cenazesi, Bursa’nın İnegöl ilçesinde toprağa verildi.Ankara’da düzenlenen cenaze töreninin ardından Dr. Emin Acar’ın...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Msp Eski Milletvekili Dr. Emin Acar Toprağa Verildi
Ankara’da geçirdiği kalp krizi sonucu 90 yaşında vefat eden Milli Selamet Partisi eski Milletvekili Dr. Emin Acar’ın cenazesi, Bursa’nın İnegöl ilçesinde toprağa verildi.
Ankara’da düzenlenen cenaze töreninin ardından Dr. Emin Acar’ın memleketi İnegöl’de de cenaze töreni düzenlendi. Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı cenaze namazının ardından Dr. Emin Acar’ın cenazesi, doğduğu yer olan Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Deydinler Mahallesi’ne getirildi. Türk bayrağına sarılı tabut, evine getirildikten sonra soğuk hava deposunun önünde cenaze namazı için hazırlanan alana getirildi. Merhumun cenazesine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe belediye başkanları ve yaklaşık bin kişi katıldı.
Dr. Emin Acar’ın oğlu Ankara Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. S. Rahmi Acar’a taziyenin ardından konuşan Bakan Faruk Çelik, ağabeylerini kaybettiklerini söyleyerek, "Hem eski bir milletvekili ama bir hekim, aynı zamanda mutasavvıf büyüğümüzü kaybettik. Geçmiş yıllarda ismini bildiğim ama milletvekili olduktan sonra kendi makamında belli aralıklarla ziyaret ettiğim, istifade ettiğimiz değerli bir büyüğümüzdü. Aslında sağlığı iyiydi, sohbeti iyiydi ama ölüm işte, kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Sevdiğimiz, saydığımız ve çok kişinin istifade ettiği değerli bir büyüğümüzdü" dedi.
Dr. Emin Acar’ın cenaze namazı öncesi Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen çok sayıda imam ve hafız dualar okurken, Acar’ın cenaze namazını aynı zamanda öğrencisi olan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Nedim Serinsu kıldırdı. Serinsu’nun namaz duası öncesi yaptığı konuşma sırasında, cemaatte bulunan bazı kişilerin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.
Cenaze namazının ardından Dr. Emin Acar’ın cenazesi omuzlara alınarak, mezarlığa götürüldü. Taşıma sırasında cemaat arasından vatandaşlar, tabuta ellerini sürüp yüzlerine dokundular. Merhum, götürüldüğü mezarlıkta defnedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.