Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Motorlu taşıtları olmasına rağmen 23 yıldır bisiklet kullanıyor

Gaziantepli Beyhan Sezgin motorlu taşıtları olmasına rağmen şehir içinde sadece bisiklet kullanıyor. Belediyenin yaptığı 54 kilometrelik yol nedeniyle teşekkür eden Sezgin, bisiklet kullanan motosiklet sürücüleri ve yayalara tepki gösterdi.Gaziantep...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantepli Beyhan Sezgin motorlu taşıtları olmasına rağmen şehir içinde sadece bisiklet kullanıyor. Belediyenin yaptığı 54 kilometrelik yol nedeniyle teşekkür eden Sezgin, bisiklet kullanan motosiklet sürücüleri ve yayalara tepki gösterdi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde memur olarak çalışan Beyhan Sezgin, kendisine ait otomobili ve motosikleti bulunmasına rağmen, yoğun trafik ve çevreye duyarlığı gibi nedenlerden şehir içerisinde sadece bisiklet kullanıyor. İşe geliş ve gidişlerini bisikletle yaptığını belirten Sezgin, kent içerisindeki işlerini bile bisiklet üstünde seyir ederek, gerçekleştiriyor. 23 yıl önce başladığı bisikletinden ayrılmadığını anlatan Sezgin, "Yaklaşık 23 yıldır bisiklet kullanıyorum. Daha önce lisanslı sporcu olarak da bu spora başladım. Daha sonra üniversite ve lise yıllarım dahil olmak üzere çalışma hayatımda hep bisiklet kullandım. Özellikle şehir içinde işe gidişlerde hem trafiğin yoğunluğundan, hem de çevre kirliliğine sebebiyet vermemek amacıyla, duyarlı bir vatandaş olarak bisiklet kullanıyorum. Aracımda var motosikletim de var ama özellikle şehir içinde bisiklet tercih ediyorum" dedi.
Bisiklet yolu memnun etti
Sezgin, Gaziantep Büyükşehir belediyesi tarafından kent merkezinde yapılan 54 kilometrelik bisiklet yolu ise tüm bisiklet kullanıcıları gibi kendisini de memnun ettiğini kaydederek, Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti. Sezgin, "Bu bisiklet yolunu hasretle bekliyorduk özellikle şehir içinde zaten yeni imara açılan yerlerle ilgili bisiklet yolu çalışması var. Ama şehir merkezinde özellikle böyle bir bisiklet yolunun açılması bizleri çok sevindirdi. Çünkü trafiğin yoğunluğundan özellikle bisiklete karşı fazla bir duyarlılık yoktu. Yol yetersiz olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu yolu başlangıç olarak çok kıymetli buluyorum" şeklinde konuştu.
Bisiklet yolunu kullanan sürücü ve yayalara tepki
Sezgin, bisiklet yolunun sadece bisiklet sürücüleri için yapıldığını hatırlatarak, yasağa rağmen yayaların ve motosiklet sürücülerinin de yolu kullandığını söyledi. Yolu kullanan yaya ve motosiklet sürücülerine de tepki gösteren Beyhan Sezgin, "Öğle arasında bu yolu biraz kullandım. Neredeyse bisiklet haricinde bütün vasıtalar motosikletler yayalar çok fazla kullanıyorlar. Ara yollarda da araçlar bisiklet yolunu çok fazla önemsemiyor. Yaya kaldırımı olmasına rağmen özellikle bisiklet yolunu tercih ediyorlar. Ben bunu eğitim ve duyarlılığa bağlıyorum. İnsanların daha duyarlı olmasını istiyoruz. Herkes kendisine ayrılan yolları kullansın" diye konuştu.
Vatandaşlardan destek
Beyhan Sezgin’e destek veren vatandaşlar da yapılan bisiklet yolu için Fatma Şahin’e teşekkür etti. Kendisinin bisikleti bulunmadığını belirten Mustafa Kemal Parmaksız isimli seyyar satıcı, çocuklarının ve torunlarının bisiklet kullandığını kaydetti. Parmaksız, bisiklet kullananlar için en güvenli yolun bisiklet yolları olduğunu belirterek, motosiklet sürücüleri ve yayaların bisiklet kullananlara hak ettiği saygıyı göstermesini istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.