Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Moskova Gıda Fuarı’nda AKİB’e en iyi stant ödülü

Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da 11-14 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen World Food Moscow 2017’ye (Uluslararası Gıda Fuarı) milli katılım gösteren Türkiye’nin standını hazırlayan Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB),...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Moskova Gıda Fuarı’nda AKİB’e en iyi stant ödülü

Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da 11-14 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen World Food Moscow 2017’ye (Uluslararası Gıda Fuarı) milli katılım gösteren Türkiye’nin standını hazırlayan Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), bu yıl da en iyi stant ödülüne layık görüldü.

AKİB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, fuara Türkiye’nin milli katılım organizasyonu, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirildi. Sektörde son derece önemli bir pazar olan Rusya’ya ihracatını artırabilmek için Rusya’nın en önemli ve büyük fuarında milli düzeyde yer alan Türkiye’yi, Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı ve Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak ve Yönetim Kurulu Üyeleri temsil etti. Fuara 64 ülkeden bin 500 firma katılırken, fuarda dondurulmuş dahil her türlü gıda ve içecek sergilendi.

World Food Moscow 2017’ye Türkiye’den 41 firma katılırken, AKİB organizasyonu ile 16 firma yaş meyve sebze sektöründe fuarda Türkiye Pavilyonu altında yer aldı. Yoğun ziyaretçi akınına uğrayan, ziyaret edenlere Türkiye ve sektör hakkında bilgiler aktarılan, portakal ve limon aromalı cezerye ile Türk döneri ikram edilen ve “Turkish Fresh Fruits&Vegetables” logolu sırt çantaları dağıtılan Türkiye Markası Standını, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz ve Moskova Ticaret Müşaviri Halit Oral Akbay da ziyaret etti.

2013 yılından bu yana milli katılım organizasyonunu gerçekleştiren ve her yıl fuara görkemli bir stant ile katılan AKİB, bu yıl da en iyi stant ödülüne layık görülerek, fuarda dikkatleri üzerine çekti.

Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Kavak, fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede, yaş meyve, sebze sektöründeki üretim olanakları, dünyanın birçok ülkesinden talep bulan kaliteli ürünleri ve uluslararası alandaki rekabetçi yapısıyla bu sektörün başta gelen ülkelerinden biri olan Türkiye’nin 49 milyon tonluk meyve-sebze üretim hacmi bulunduğunu kaydetti. Kavak, “Akdeniz İhracatçı Birlikleri olarak, yaş meyve, sebze sektörünün lideri konumunda Türkiye’de koordinatörlük ve sekretarya hizmetlerini yürütürken, sektörün daha da gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.