Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Moritanya STK Temsilcileri: “Bizlere Sahip Çıkın”

Moritanya’da eğitim, sağlık, yetimler ve engelliler alanında faaliyet gösteren 15 vakıf, dernek, STK başkanı ve yetkilisi İhlas Vakfını ziyaret etti.İhlas Vakfının merkezinde gerçekleşen görüşmede İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Moritanya’da eğitim, sağlık, yetimler ve engelliler alanında faaliyet gösteren 15 vakıf, dernek, STK başkanı ve yetkilisi İhlas Vakfını ziyaret etti.
İhlas Vakfının merkezinde gerçekleşen görüşmede İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay’a, İhlas Vakfı Eğitim Koordinatörü Mustafa Çetin Varlık ve Bahçelievler Yurt Müdürü Osman Gül eşlik etti.
Moritanya STK temsilcileri kendilerini tanıttıktan sonra, eğitim, sağlık, yetim ve kimsesizler ile engellilere yönelik hizmetlerinin olduğunu belirterek, Türkiye’den beklentilerinin çok olduğunu, Osmanlılar dönemindeki gibi Türkiye’nin ve STK’ların başta Moritanya olmak üzere diğer Afrika ülkelerine sahip çıkılmasını istediler.
İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay, birbirinden kıymetli STK temsilcilerinin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, İhlas Vakfını yurtiçi ve yurtdışı hizmetleri ile Afrika ülkelerine ve Moritanya’ya götürdükleri hizmetlerden bahsetti. Okyay, Afrika ülkelerinden Etiyopya, Somali, Sudan, Uganda, Kenya, Yemen ve Moritanya’ya İhlas Vakfının hizmetlerini götürdüklerini ve her ülkeye koordinatör atadıklarını belirtti. Son 10 yıldan beri Türkiye ve STK’larının, Osmanlıların Afrika’ya verdiği hizmetleri götürmeye çalıştığının altını çizdi.
Okyay, İhlas Vakfı’nın Moritanya ve diğer Afrika ülkelerine Ramazan ve Kurban dönemlerinde ihtiyaç sahibi garip Müslümanlar için yardım organizasyonlar düzenlediğini, Osmanlılar döneminde basılan ve okutulan dinimizi ve ehli sünneti anlatan onlarca kitabı adı geçen ülkelerde ve diğer ülkelerde yerel dillere tercüme edilerek basıldığını ve dağıtıldığını belirtti.
Daha sonra söz alan İhlas Vakfı Eğitim Koordinatörü Mustafa Çetin Varlık, Osmanlı devletinin emperyalist batılı ülkeler tarafından yıkıldığını ve İslam Birliğin yok edilerek, dünyadaki Müslüman ülkelerinin başsız ve sahipsiz kaldığını belirtti. Türkiye’nin son 10-15 seneden beri tekrar güçlendiğini, dünyadaki Müslüman ülkelerle çok iyi ilişkiler kurduğunu ve onların yanında yer aldığını söyleyerek, Müslümanlar olarak çok çalışmanın gerektiğinin altını çizdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.