Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Moldova’da Kongaz Dostluk Sahası Hizmete Açıldı

Moldova Gökoğuz Yeri Kongaz kasabasında FİFA ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde inşası tamamlanan mini futbol sahası, Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah’ın katılımıyla hizmete açıldı.TİKA,...

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2015 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2015 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Moldova Gökoğuz Yeri Kongaz kasabasında FİFA ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde inşası tamamlanan mini futbol sahası, Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah’ın katılımıyla hizmete açıldı.
TİKA, Moldova’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Kongaz Teorik Lisesine bağlı faaliyet gösterecek futbol sahasının açılış törenine Gökoğuz Yeri Başkanı İrinaVlah’ın yanı sıra Gökoğuz Yeri Dışişleri Müdürü Vitali Vlah, Moldova Futbol Federasyonu Protokol Müdürü MirçaKojokar, Komrat Valisi Vladimir Garçev, Kongaz Belediye Başkanı Mihail Esir, Türkiye Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal ve TİKA Program Koordinatörü Canan Alpaslan katıldı.
Gökoğuz Yeri Başkanı Vlah, konuşmasında desteklerinden dolayı TİKA’ya ve FİFA’ya teşekkürlerini sundu. Gökoğuz Yeri Başkanı Vlah, sporun sağlıklı yeni nesiller için önemine değinerek Gökoğuz Yeri yönetiminin de icraatlarına bu farkındalık doğrultusunda yön verdiğinin altını çizdi. 1568 öğrenci kapasitesi olan Kongaz Köyü Teorik Lisesi bünyesinde bir mini futbol sahasının faaliyete açılmasının desteklenmesi suretiyle hem adı geçen okulun kendi alanlarında başarılı takımlarının antrenman imkânlarının iyileştirilmesi, hem de bölgede yaşayan çocuklar ve gençler arasında spor ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının özendirilmesi amaçlanıyor.
Teorik Lisenin 275 öğrencisi güreş, futbol, basketbol, satranç gibi spor kulüplerine devam ediyor. Lisenin futbol takımı Başkanlık kupasında 2011 yılında birincilik, 2012 yılında dördüncülük, 2013 yılında ikincilik derecesi kazandı. Moldova genelinde düzenlenen Guguta Kupasında ise futbol genç erkekler takımı 2013 yılında ülke çapında ikinci oldu.
Lisenin öğrencilerinin yanı sıra sporu sağlıklı yaşamın bir parçası olarak kabul eden herkesi “Dostluk” sahasına davet eden Okul Müdürü Yordan Yasıbaş, TİKA’nın başarılı sporculara sağladığı desteğin önümüzdeki dönemlerde devam etmesini temenni ettiklerini dile getirdi. Proje kapsamında futbol sahasının çim halısı FİFA, altyapı inşası TİKA tarafından gerçekleştirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.