Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Moğolistan Standardizasyon ve Metroloji Ofisi uzmanlarına eğitim

Türk İşbirliği Ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (tika), Türk Standartları Enstitüsü Ve Bölgelerarası Standardizasyon Birliği İşbirliğinde Uluslararası Alanda Standart Sağlanması Ve Türkiye’nin Tecrübe Birikiminin Aktarılması Amacıyla Toplantı Düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2016 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2016 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Moğolistan Standardizasyon ve Metroloji Ofisi uzmanlarına eğitim
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Standartları Enstitüsü ve Bölgelerarası Standardizasyon Birliği işbirliğinde uluslararası alanda standart sağlanması ve Türkiye’nin tecrübe birikiminin aktarılması amacıyla toplantı düzenlendi.
TİKA, Türk Standartları Enstitüsü ve Bölgelerarası Standardizasyon Birliği işbirliğinde İzmir’de düzenlenen toplantı Azerbaycan, Belarus, Kırgızistan, Moğolistan, Moldova, Özbekistan ve Tacikistan’dan 26 uzmanın katılımıyla gerçekleşti. Türkiye’nin tecrübelerinden ve birikiminden istifade edilmesi, dost ve kardeş ülkelere bu tecrübe ve birikimlerin aktarılması amacıyla gerçekleştirilen uluslararası toplantıya TİKA’nın destekleriyle Moğolistan Standardizasyon ve Metroloji Ofisi’nden 2 Moğol uzman katıldı. 5 gün süren toplantıda “TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Revizyonu-2015” ve akreditasyon alanında ise “TS EN ISO/IEC 17021 Uygunluk Değerlendirmesi- Yönetim Sistemlerinin Tetkikini ve Belgelendirmesini Sağlayan Kuruluşlar için Şartlar” gibi konular ele alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.