Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

M.ö. 4’üncü Yüzyıla Ait Eserler Bahçe Duvarı Olarak Kullanılmış

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde M.Ö. 4’üncü yüzyıla ait tarihi eserlerin, yüzyıldan bu yana bir tarlanın çevresinde bahçe duvarı olarak kullanıldığı ortaya çıktı.Seydikemer ilçesi Yayla Ceylan Mahallesi İncealiler mevkiinde, bir...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla’nın Seydikemer ilçesinde M.Ö. 4’üncü yüzyıla ait tarihi eserlerin, yüzyıldan bu yana bir tarlanın çevresinde bahçe duvarı olarak kullanıldığı ortaya çıktı.
Seydikemer ilçesi Yayla Ceylan Mahallesi İncealiler mevkiinde, bir vatandaşa ait bahçenin çevre duvarı olarak kullanıldığı ileri sürülen 2 adet arslan başı şeklindeki Helenislik Döneme ait olduğu düşünülen taştan lahit kapağı Fethiye Müze Müdürlüğü yetkilileri tarafından müzeye getirtilerek koruma altına alındı. Fethiye Müze Müdürlüğü yetkililerinin tespitleri sonucu Koruma Kurulu kararıyla bahçeden sökülüp Seydikemer Belediyesi’ne ait araçla Fethiye Müze Müdürlüğü’ne getirilen aslan başı şeklindeki iki adet lahit kapağı Müze’de sergilenmeye başlandı.
Müze müdürlüğü yetkilileri, bahçe duvarı olarak yaklaşık yüz yıldan bu yana kullanıldığı belirtilen aslan başı şeklindeki lahit kapağının Koruma Kurulu kararıyla Fethiye Müzesi’ne getirildiğini, gerekli temizlik çalışmalarının ardından müze bahçesinde diğer eserlerle birlikte teşhir edileceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.