Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minopolis’ten çocuklara en güzel hediye

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Çocuk Evleri’nde koruma altında bulunan 50 çocuk, bayramda Minopolis Çocuklar Şehri’nde doyasıya eğlendi.Bakırköy Marmara Forum’da yer alan Minopolis Çocuklar Şehri geçen günlerde çok...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Çocuk Evleri’nde koruma altında bulunan 50 çocuk, bayramda Minopolis Çocuklar Şehri’nde doyasıya eğlendi.
Bakırköy Marmara Forum’da yer alan Minopolis Çocuklar Şehri geçen günlerde çok anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Çocuk Evleri’nde koruma altında bulunan 50 çocuk, Ramazan Bayramı tatilinde Minopolis’in davetlisi oldu. Gün boyunca şehrin tüm istasyonlarında gönüllerince eğlenen çocuklara Çocuk Evleri’nde görevli eğitmenler eşlik etti. Bayrama özel hediyeler de verilen çocukların en sevdiği istasyon ise itfaiye ve hastane oldu. İtfaiyeci olup sanal yangını söndüren, doktor olup ilk yardımda bulunan çocuklar birçok mesleği deneyimleme imkanı buldu.
TÜRKİYE’NİN İLK ÇOCUK ŞEHRİ
Viyana Üniversitesi uzmanlarının iki yıllık araştırma ve planlama çalışmalarının ardından 2005’te Viyana’da açılan Minopolis, Türkiye’nin ilk Avrupa çocuk şehri. Minopolis’te 4-14 yaş grubu çocuklar, kendilerine uygun boyutlarda tasarlanmış işyerlerinde rol alarak yüz kadar iş kolunu tecrübe ediyor. Psikolog ve eğitimcilerin desteğiyle geliştirilen rol oynama modelleri, temalı istasyonlarda eğitim koçları yönetiminde gerçekçi bir şekilde yaşatılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.