Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Miniklerin Yardımına, Türkmen Çocuklardan ‘Resimli’ Teşekkür

Ordu’da oyuncuklarını satarak Bayır Bucak Türkmenlerine yardım gönderen 2. sınıf öğrencilerine, Bayır Bucaklı Türkmen çocuklar teşekkür için çizdikleri resimleri gönderdiler.Ordu’nun Ünye ilçesinde Ünye Belediyesi tarafından Bayır...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Miniklerin Yardımına, Türkmen Çocuklardan ‘Resimli’ Teşekkür
Ordu’da oyuncuklarını satarak Bayır Bucak Türkmenlerine yardım gönderen 2. sınıf öğrencilerine, Bayır Bucaklı Türkmen çocuklar teşekkür için çizdikleri resimleri gönderdiler.
Ordu’nun Ünye ilçesinde Ünye Belediyesi tarafından Bayır Bucak Türkmenlerine yardım kampanyası başlatılmıştı. Kampanya kapsamında toplanan yardımlar Bayır Bucak Türkmenlerine belirli aralıklarla gönderildi. Bu yardımlar kapsamında en anlamlısı ise Ünye Cumhuriyet İlkokulu 2-B sınıfı öğrencilerinden geldi. 2. sınıf öğrencileri başlattıkları proje ile evlerinde bulunan oyuncak ve kullanmadıkları kıyafetleri satarak toplanan paraları Bayır Bucak Türkmenleri için açılan banka hesabına yatırdılar. Toplanan paralarla alınan eşyalar ise Bayır Bucaklı Türkmenlerine ulaştı. Kendilerine ulaşan yardımları alan Bayır Bucaklı çocuklar, yardıma jest olarak Ünyeli çocuklara yaptıkları resimleri gönderdi.
Ünye Belediyesi de yapılan bu anlamlı kampanyaya imza atan çocuklar ve aileleri için yemek programı düzenlendi. Ünye Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemek programına Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yardım kampanyasını gerçekleştiren çocuklar ve aileleri katıldı. Düzenlenen yemekte, Bayır Bucaklı çocukların gönderdiği resimler Ünye Belediyesi tarafından çerçevelenerek yardım yapan öğrencilere verildi.
ÇAMYAR: “YARDIMLARIN EN ANLAMLISINI ÇOCUKLARIMIZ YAPTI”
Programda konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Bayır Bucak Türkmenlerine yardım kampanyası başlatan belediyeler arasında ilk olduklarını söyledi. 2. sınıf öğrencilerinin gerçekleştirmiş olduğu kampanyayı çok anlamlı bulduğunu ve onlarla bir araya gelmek istedikleri için yemek organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden Çamyar, “Ünye Belediyesi özellikle Suriye’deki Bayır Bucak Türkmenlerine yardımla ilgili ilk kampanyayı başlatan belediyelerden bir tanesi. Bu kapsamda da burada o kampanyalardan bir tanesi olan anlamlı olan bir durumla karşı karşıya kaldık. Çocuklarımız oyuncaklarını satmak suretiyle biriken paraları bankamızda açtığımız hesaba yatırdılar. Biz de bu duyarlı çocuklara bir nevi teşekkür mahiyetinde bir organizasyon gerçekleştirdik. Biz bu programı yaparken Bayır Bucak Türkmenlerine teslim etmiş olduğumuz o yardımlarla birlikte oradaki çocuklarda birer resim çizerek buradaki çocuklarımıza teşekkür gönderdiler. Biz de o resimleri çerçevelettirerek Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerimize takdim etmiş olduk. Bizim için çok anlamlı bir gece oldu. Çünkü bizim milletimiz bağrını her zaman yardıma muhtaç insanlara açan bir millettir. Biz, ’Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ inancı çerçevesinde yaşayan bir milletiz” dedi.
MİNİKLER ALDIKLARI RESİMLERLE MUTLU OLDU
Kampanyayı başlatan 2-B sınıfı öğrencisi Doğa Zümra Kethuda, yardım etme fikrini evlerine gelen arkadaşları ile birlikte başlattıklarını belirtti. Yaptıkları yardım karşısında aldıkları resimlerin kendilerini çok mutlu ettiğini aktaran Kethuda, “İlk olarak oyuncaklarımızı okulda satmaya başladık. Suriyeli arkadaşlarımıza yardım olsun diye bu işi yaptık ve bunu yaparken çok zevk aldık. Yaptığımız kampanya sonucunda para biriktirdik ve bu para ile kıyafetler alarak onlara gönderdik. Onlarda bize küçük resimler gönderdi ve ben ve arkadaşlarımız çok mutlu olduk” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.