Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Miniklerin Büyük Projeleri

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde 50. Yıl Ortaokulu’nda açılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda miniklerin projeleri dikkat çekti.Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ’Eğitimde İşbirliği Protokolü’...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde 50. Yıl Ortaokulu’nda açılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda miniklerin projeleri dikkat çekti.
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ’Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki 50. Yıl Ortaokulu’nun bahçesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.
Öğrencilerin, öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları projelerin tanıtıldığı fuarda miniklerin birbirinden ilginç projeleri sergilendi. Kentteki diğer okullar tarafından da ziyaret edilen fuarda, bilimsel ve kültürel birçok proje yer aldı.
Proje ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Hulusi Tatar, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında başlatılan bir proje. Projeye Tekirdağ’dan başka okulların da katılımı oluyor. Biz uygulamaya 32 proje ve 64 öğrenci ile katıldık. Fen Bilimleri Öğretmeni Başak Şentürk’ün koordinatörlüğünde gerçekleştirdik projelerimizi" dedi.
TÜBİTAK’ın okula 5 bin lira ödenek aktardığını ve bu kaynaktan faydalanarak ’Küçük Mucitlerin Büyük Buluşları’ sloganıyla bilim projeleri ürettiklerini anlatan Tatar, "Öğrenciler, hem kendi hayatlarında, hem proje büyütüldüğünde, ilerde hem toplum hem dünya toplumları için hayatlarını kolaylaştıracak projelere imza attılar. Çocuklarımızı destekliyoruz. 50. Yıl Ortaokulu olarak da, farklı projeler ile bu uygulamalara devam etmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.