Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Miniklerden demokrasi dersi

Van’da, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ders başı yapan minikler, okuyup meslek sahibi olacaklarını ve vatanın bölünmesine izin vermeyeceklerini vurguladılar.İpekyolu ilçesine bağlı Zaferler İlköğretim Okulu’nda...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’da, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ders başı yapan minikler, okuyup meslek sahibi olacaklarını ve vatanın bölünmesine izin vermeyeceklerini vurguladılar.
İpekyolu ilçesine bağlı Zaferler İlköğretim Okulu’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Halk oyunları ekibinin gösterilerinin ardından bir grup 4. sınıf öğrencisi tarafından okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine çiçek verildi. Öğrenciler ve öğretmenler adına yapılan konuşmaların ardından kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, 15 Temmuz tarihinde ihanetin en büyük örneğinin gösterilerek demokrasi ve cumhuriyete karşı darbe girişiminde bulunulduğunu anımsatarak, “Hain emellerini maalesef okullarımızda okuttuğumuz, kışlalarda eğittiğimiz ve beslediğimiz; namuslu vatandaşlarımızın alın terinden, el emeğinden biriktirilen paraları ‘hizmet’ adı altında alarak büyüttükleri terörist kılıklı hainler eliyle gerçekleştirmek istediler. Vatanımızı bölmek, karanlığa sürmek için her türlü vahşeti ve gözü dönmüşlüğü ortaya koydular. Vatanına, meclisine, cumhuriyetine ve demokrasisine sahip çıkmak için korkmadan tanklara ve her türlü makineli silaha karşı canını feda etmeye hazırlanan yüzlerce vatandaşımızı ve güvenlik güçlerimizi şehit ettiler. Ama vatanımızın namuslu evlatları darbecilere emellerini gerçekleştirme iznini vermediler. Bu şaşkın hainler birer birer yakalanarak adalete teslim edildiler. Bunların destekçileri olan hainlerin de kamu kurumlarıyla ilişikleri kesildi. Bu duygularla 15 Temmuz şehitlerini bir kez daha anıyoruz” dedi.
Şiirlerin okunduğu program, sınıfların gezilmesi ve öğrencilere kitaplarının dağıtılmasıyla son buldu.
Yeni bir eğitim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten öğrenciler ise okuyup meslek sahibi olacaklarını söylediler. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz adlı kitapçığı okuyan öğrenciler, darbe girişimine duydukları nefreti ifade ettiler. Nursena Yarız isimli 5. sınıf öğrencisi, Atatürk’ün başlattığı özgürlüğün bazı insanlar tarafından yıkmaya çalışıldığını vurgulayarak, “Ama kimse bunu yıkamadı. Çünkü Atatürk bize emanet etti. Biz de okuyup meslek sahibi olacağız ve bu dünyaya ve geleceğe umutla bakacağız. İnsanlar geleceği kendisi için yapar ama bizde insanlarımız için yapacağız. Atatürk’ün başlattığı hür iradeyi devam ettireceğiz. Bazı insanlar bunu sevmese de, istemese de birçok insan bunu seviyor ve istiyor” ifadelerini kullandı.
Büyüyünce özelikle hakim olmak istediğinin altını çizen Yarız, “Büyüyünce hakim olmak istiyorum. Hakim olunca insanların özgürlüklerini yaparım. Vatanımızı bölmek isteyenleri de cezalandıracağım” şeklinde konuştu.
Arda Korkan isimli öğrenci de, asker ve polislerin vatan için canlarını feda ettiklerini belirterek, “Onlar bombalar olduğunda savaşıyorlar. Ben de büyünce vatanımızı korumak için polis olmak istiyorum” şeklinde konuştu.
Programa Van Vali Yardımcısı Atif Çiçekli, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, kamu kurum ve kuruluş amirleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.