Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minikler Trafik Eğitimi Aldı

İlkadım Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi tarafından anaokulu öğrencilerine trafik eğitimi verildi.Her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan Karayolları...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Minikler Trafik Eğitimi Aldı
İlkadım Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi tarafından anaokulu öğrencilerine trafik eğitimi verildi.
Her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Fahrettin Ulusoy İlkokulu Ana Sınıfı’nda okuyan 60 minik öğrenci İlkadım Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Pisti’nde ilk olarak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi Görevlisi Polis Memuru Selahattin Uzun’dan trafik eğitimi aldılar. Minikler daha sonra akülü araçlara binerek Çocuk Trafik Eğitim Pisti’nde araç kullanarak trafik ışıklarına ve levhaları öğrendiler.
Etkinlik hakkında bilgi veren İlkadım Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Şamil Bilgü, “İlkadım Belediyesi Kent Konseyi Trafik Çalışma Grubu’nun ve Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri trafik eğitimini çocuklara gösterdik. Hem uygulamalı, hem de görsel olarak çocuklarımıza yayaların karşıya geçişi, trafikte nasıl hareket edilir gibi uygulamaların eğitimlerini verdik” dedi.
Mayıs ayının ilk haftasını trafik haftası olarak kutladıklarını belirten Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, “Bu bağlamda tüm okullarımıza ve vatandaşlarımıza trafik kurallarını tekrar etmek, onların bu kuralları uygulamaları için elimizden gelen gayret ve çabayı dernek olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Burada geleceğin teminatı olan minik yavrularımızı trafikte neler yapması gerektiğini ana sınıfından başlayıp üniversiteye kadar devam etmelerini arzu ediyoruz. En güzel eğitimde bu minik yavrularımıza verilen eğitim olduğunu biliyoruz” diye konuştu.
3 yılda 10 bin öğrenciye eğitim verdiklerini ifade eden Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi Görevlisi Polis Memuru Selahattin Uzun, “Yaya olarak trafik kazasına karışanlardan her 4 kişiden biri çocuktur. Bu yaştaki çocuklarımıza trafik bilincinin oluşması için trafik pistimizde önce ders veriyoruz. Ondan sonra ışıklarda nasıl hareket edilir, anne ve babayla çarşıda gezerken çocuğun hangi tarafta olacağı konusunda eğitim veriyoruz. Çocuklarımızın kazaya karışmasını istemiyoruz. İnşallah böyle bir şeyle karşılaşmayız. Biz burada yaklaşık 3 yılda 10 bin öğrenciye ulaştık” şeklide konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.