Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minikler “Pazarcı” Oldu

Samsun’da anaokulu öğrencileri, hem gelenekleri yaşatmak hem de hayatı öğrenmek için “pazarcı” oldu. Semt pazarında satış yapan minik pazarcıları yine minik zabıtalar denetledi.Atakum ilçesindeki Atakent Sem Pazarı’nda Halide Edip...

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Minikler “Pazarcı” Oldu
Samsun’da anaokulu öğrencileri, hem gelenekleri yaşatmak hem de hayatı öğrenmek için “pazarcı” oldu. Semt pazarında satış yapan minik pazarcıları yine minik zabıtalar denetledi.
Atakum ilçesindeki Atakent Sem Pazarı’nda Halide Edip Adıvar Anaokulu öğrencileri için “Pazar Yeri Etkinliği” düzenlendi. Semt pazarında pazar sergisi açan yaklaşık 200’ün üzerindeki çocuğun kimi pazarcı esnafı kimi ise zabıta görevlisi oldu.
Minik çocukların satış yaptığı pazara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Minikler satmaya çalıştıkları ürünleri bağırarak tanıtmaya çalıştılar. Etkinlikten keyif aldıklarını belirten minikler, pazarda satış yapmanın çok güzel olduğunu ve ürün satışlarının iyi olduğunu söylediler.
Etkinliğin açılışı öncesi konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Konu çocuklarımız olunca, konu geleceğimizdir. Çünkü yarınların ülkemizi, ilimizi, Türkiye Cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz bu yavrularımızın en iyi şekilde eğitilmesi, bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde anlayışının geliştirilmesi noktasında bizde Atakum Belediyesi olarak yerel bazda destek veriyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu desteğimiz artarak devam edecektir. Atakum Belediyesi sadece fiziki belediyecilik yapmıyor. Belediyemiz gerek milli eğitimin okullarına, gerekse diyanetimizin camilerine, kuran kurslarına ciddi anlamda halkımızın ihtiyaç duyduğu mekanlara fiziki iyileştirmeler ve destekler vermeye devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu desteğimiz artarak devam edecektir. Çünkü Atakum halkı her şeyin en iyisine ve en güzeline layıktır” dedi.
Pazar yerlerinin Türk kültüründe önemli bir yerinin olduğunu ifade eden İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, “Pazar yerleri bizim ahlakımızın bir nevi somut örnekleridir. ‘Ben siftahı yaptım, komşum daha yapmadı. Mümkünse oradan alın’ kültürünün en bariz, yavrularımızın da bizzat burada pratik yapacağı mekandır. Böylesi güzel bir olayı hayata geçiren herkesi kutluyorum. Bu yavrularımız bugün hayatlarında kalıcı bir şekilde üretimin, paylaşımın ve geleneksel Türk İslam ahlakının pazara yansımasını bizzat yaşanmasının somut deneyimini bize gösterecekler” diye konuştu.
Konuşmaların ardından pazarın açılış kurdelesi kesildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.