Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik Yürekler Şehit Aileleri Yararına Kermes Açtı

Sivas’ta Namık Kemal İlkokulu öğrencileri, ailelerin yardımıyla şehit aileleri yararına kermes açtı.Şehitler Haftası nedeniyle Namık Kemal İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu programa Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Şehit...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas’ta Namık Kemal İlkokulu öğrencileri, ailelerin yardımıyla şehit aileleri yararına kermes açtı.
Şehitler Haftası nedeniyle Namık Kemal İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu programa Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda ilkokulu öğrencileri hazırlamış oldukları Çanakkale’yi anlatan şiirleri okudu. Öğrenciler daha sonra Çanakkale türküsünü seslendirerek tiyatro gösterisi sundu.
Programda konuşan Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, "Kore ve Kıbrıs’ta 1984 yılından beri mücadele ettiğimiz terörle Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize olan borcumuzu ödemek zorundayız. Şehitlerimizin geride kalan anne, baba, eş ve çocukları milletimize emanettir" dedi.
Okul Müdürü Ömer Çıtır ise, "Programımızın gayesi şehit ailelerimizi, velilerimizle tanıştırıp onların üzüntülerini ve kederlerini ortak olarak paylaşmak yanlarında olduğumuzu belirterek birlik ve beraberliğimizi devam ettirmektir. Vatan sevgisi gönlümüzün derinliklerinde duyar ve hissederiz. Söz açılınca hemen coşarız. Ona kötü söz söylenmesine tahammül edemeyiz. Biz vatansever bir milletiz. Düşmanlarımız bizim zor durumda kaldığımızda vatanımız için neler yaptığımızı çok iyi bilirler" diye konuştu.
ÖĞRENCİLER KERMES AÇTI, ALIŞVERİŞ YAPTI
Namık İlkokul Okulu’nda eğitim-öğretim gören minik yürekler, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle şehit ailelerinin yanında olduklarını hissettirmek için okulda ailelerinin yardımıyla kermes açtı. Alışveriş yapan öğrenciler topladıkları paraları şehit ailelerine bağışlayacak.
Veliler şehit aileleri için böyle bir kermes açtıklarını söylerken, öğrenciler ise şehit aileleri için kermes açtıklarını çok mutlu olduklarını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.