Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik Şehmus her gün biraz daha eriyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 2 odalı toprak evde engelli çocuğuyla yaşayan Tokdemir ailesi yardım eli bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2017 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2017 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 2 odalı toprak evde engelli çocuğuyla yaşayan Tokdemir ailesi yardım eli bekliyor.

Siverek’e 25 kilometre uzaklıkta Şekerli köyünde ikamet eden Faruk ve Aliye Tokdemir çiftinin 7 yaşındaki Şehmus isimli çocukları Diastrofik Dwarfizm(Cücelik) hastalığı var. Metobolizma bozukluğu olan 7 Yaşındaki Şehmus 52 santim ve 5 kilo. Normal olan 7 yaşındaki çocuklarda ise boy ortalaması 121 santim kilo ise 23 dür. Minik çocuk konuşamıyor ve söylenenleri anlamıyor. 5 yaş küçük kardeşi İbrahim ile yan yana geldiğinde minikliği daha da göz önüne geliyor. Köyde başkasına ait 2 odalı toprak evde yaşayan aile 1 odasını mutfak, banyo olarak kullanırken diğer oda da ise yaşıyorlar.

Çocuğunu tedavi etmek isteyen baba Kafur Tokdemir, ’’Siverek’in şekerli köyünde oturuyorum. Şehmus ikinci çocuğum olarak doğdu. Doğduğunda bir avuç kadardı, şu an 7 yaşına girdi ama zayıf, çücedir. Doktorlara götürüyoruz metobolizmasının çalışmadığını söylüyor. Büyüme hormonları çalışmıyor. Şehmus yemek yiyemiyor, ihtiyaçlarını göremiyor. Okula gidemiyor gün gün gözlerimizin önünde eriyor. Ankara İstanbul’a götürüp tedavi etmek istiyorum. Şehmus’un da diğer çocuklarım gibi normal bir hayatı olsun istiyorum. Eşim dayımın kızıdır akrabamdır. Diğer çocuklarımın bir sıkıntısı yoktur. Sağlık bakanlığından veya iş adamlarından yardım bekliyorum. Erkenden çocuğumu tedavi etmek istiyorum. Her büyüdüğünde tedavisi de zor olacak’’ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Üniversite hastanesine muayene ettirilen minik çocuğun Ankara Hacettepe Hastanesine götürülmesi gerektiği söylendi. Yapılabilecek tedaviler ile cücelik hastalığının bir kısmı tedavi edilebileceği belirtiliyor. Maddi durumu iyi olmayan aile çocuklarının tedavi edilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.