Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik Öğrencilerden Asker Ve Polise ’Anne’ Hassasiyetinde Nasihat:

Antalya’da bir ortaokuldaki öğrenciler operasyon bölgesindeki güvenlik güçlerine mektup yolladı. Mektuplar arasında bir öğrencinin adeta ’Anne’ hassasiyetindeki nasihatleri görevdeki asker ve polisleri duygulandırdı.Antalya’nın Muratpaşa...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da bir ortaokuldaki öğrenciler operasyon bölgesindeki güvenlik güçlerine mektup yolladı. Mektuplar arasında bir öğrencinin adeta ’Anne’ hassasiyetindeki nasihatleri görevdeki asker ve polisleri duygulandırdı.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir ortaokuldaki öğrenciler doğuda ve güneydoğuda operasyon bölgelerinde görev yapan polis ve asker abilerine manevi destek olmak ve minnetlerini sunmak amacıyla mektup yazdı. Öğrenciler yazdıkları mektupları Antalya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde görev yapan polis abilerine teslim ederek operasyon bölgesindeki polis ve asker abilerine ulaştırmalarını istedi. Mektupları doğuda görev yapan meslektaşlarına gönderen Antalya polisi mektupları okurken duygu dolu anlar yaşadı.
"OYUNLARI BOZACAĞINIZDAN EMİNİZ"
Bir öğrenci mektubunda, "Abilerim, zarar görmeyelim diye soğukta nöbet tutuyorsunuz, bazen aç kalıyorsunuz. Allah sizi esirgesin vatanımız üzerinde oynanan oyunları bozacağınıza eminiz. Bizler sizlerden bayrağı devralmak için dört gözle bekliyoruz. Bu topraklarda bu millet olduğu sürece ne şanlı bayrağımız göklerden inecek, ne de bir parça toprağımız düşmana verilecek. Şunu unutmayın ki her zaman iyiler kazanır. Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmayın" ifadelerinde bulundu.
Bir diğer öğrenci mektubunda, "Sevgili abilerim biliyoruz siz çok soğuk yerlerde çok zor şartlarda yağmur kar demeden, açlık susuzluk demeden bizler için göğsünüzü siper ediyorsunuz. Bizler okula gidebiliyorsak, yatağımızda mutlu mutlu uyuyorsak bu sizlerin sayesinde. Acaba bizim mutluluğumuz için arkanızda gözü yaşlı kimleri bıraktınız. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizin hakkınızı nasıl öderiz" diye duygularını ifade etti.
"SIKI GİYİNİN, TERLİYKEN SU İÇMEYİN"
Bir başka öğrenci ise mektubunda adeta bir anne hassasiyetinde nasihatlerde bulunarak "Bu mektubumu çatışmalara katılan asker abilerimiz polis abilerimiz de okursa çok sevinirim. Doğuda havalar çok soğuk olabilir ama siz kalın giyinin, atkı takın, ceket giyin. Sıcak yerlerde görev yapan abilerim de terli terli su içip hastalanmasınlar" temennilerinde bulundu.
Savaşların olmaması temennisinde bulunan bir öğrenci ise mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Keşke bu savaşlar olmasa, insanlar birbirini öldürmese, kırmasa, üzmese, herkes birbiri ile kardeş olsa, huzur içinde saygıyla, sevgiyle yaşasak. Biliyorum siz de bunun için ailelerinizden uzakta bunun için savaşıyorsunuz. Kötü ve hain insanlar vatanımızı bölmeye çalışıyorlar, sizlerin sayesinde bunu başaramayacaklar."
"ASKER, UNUTULDUĞUNDA ÖLÜR"
Askerin şehit olduğunda değil unutulduğunda öleceğini ifade eden bir öğrenci de mektubunda "Aslında bilirim asker şehit olduğunda değil unutulduğu zaman ölür. Ben şehitlerimizi unutmuyorum, bayrağımızın dalgalandığı her anda şehitlerimizin isimlerini duyuyorum. Kendinize iyi bakın. Allah sizin yardımcınız olsun Allah sizi ailelerinize bağışlasın. Oradaki bütün asker ve polis abilerime selamlarımızı yolluyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.