Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik Mira’nın Karaciğeri İki Çocuğu Hayata Bağladı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 22 aylıkken beyin ölümü gerçekleşen Polat ailesinin kızları minik Mira’nın böbreklerinden sonra karaciğeri de başka bir çocuğu hayata bağladı.Minik Mira Polat’ın böbrekleri Uludağ Üniversitesi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Minik Mira’nın Karaciğeri İki Çocuğu Hayata Bağladı
Bursa’nın Mudanya ilçesinde 22 aylıkken beyin ölümü gerçekleşen Polat ailesinin kızları minik Mira’nın böbreklerinden sonra karaciğeri de başka bir çocuğu hayata bağladı.
Minik Mira Polat’ın böbrekleri Uludağ Üniversitesi’nde 12 yaşındaki Tuana Topuz’a nakledilirken, karaciğeri ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gören 6 yaşındaki Zeynep S. için umut oldu.
Zeynep S’ye 4 yaşında iken primer immün yetmezlik (DOCK-8 eksikliği) teşhisi konulduğu, bu hastalığın henüz 2009 yılında tanımlanmış çok nadir görülen bir hastalık olduğu öğrenildi. Zeynep’e, bir yıl önce doku grubu tam uygun olan kuzeninden kemik iliği nakli yapıldı. Kemik iliği naklinden sonra immün sistemi tamamıyla düzelen Zeynep’in hastalığından kaynaklanan sirozu ve karaciğer yetmezliği ağırlaştı. Bursa’da tedavi gördüğü sağlık kuruluşunda 9 Mart 2016 tarihinde beyin ölümü gerçekleşen 22 aylık Mira bebeğin karaciğeri Zeynep’e nakledildi.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Ekibi, Genelkurmay Başkanlığı’ndan sağlanan uçakla Bursa’ya giderek organları çıkardı ve Ankara Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne getirdi. 9 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen nakille Zeynep yeni karaciğerine kavuştu. Zeynep, çok hızlı bir iyileşme gösterdi ve karaciğer fonksiyonları normale döndü.
“KIZIMIN KÜÇÜK BEDENLERDE HAYAT BULMASI BİZİ MUTLU EDİYOR”
Kızlarını kaybetmenin üzüntüsü yaşayan minik Mira’nın babası Hüseyin Polat, yavrusunun organlarıyla sağlığına kavuşan hastalarla teselli bulduklarını söyledi. Polat, “Kızımızın organlarının diğer hastalara umut olmasının buruk sevincini yaşıyorum. İki kızımız kurtuldu. Bütün dileğimiz kızımızın organlarıyla hayatlarını sağlıklı ve mutlu şekilde idame ettirmeleri” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.