Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik Eymen Şehit Babasının Mezarında Oyuncaklarıyla Oynadı

Şehit Burak Zor’un 2 yaşındaki oğlu Eymen Zor, “18 Mart Şehitleri Anma Günü”nde kendisine verilen oyuncaklarla babasının mezarının üzerinde oynaması görenleri duygulandı.“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Minik Eymen Şehit Babasının Mezarında Oyuncaklarıyla Oynadı
Şehit Burak Zor’un 2 yaşındaki oğlu Eymen Zor, “18 Mart Şehitleri Anma Günü”nde kendisine verilen oyuncaklarla babasının mezarının üzerinde oynaması görenleri duygulandı.
“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıl dönümü” etkinlikleri Samsun’da sabah saatlerinde şehit mezarlıklarında yapılan törenler ile başladı. Kıranköy Mezarlığı Asker ve Polis Şehitliği’nde gerçekleşen törende çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra saygı atışı yapıldı.
Şehitlik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Aziz şehitlerimiz, sizleri hürmetle anıyor ve huzurlarınızda saygıyla eğiliyoruz. Mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü, vatanımızın birlik ve beraberlik uğrunda ölüme seve seve giderek şehitlik makamına ulaştınız. Uğruna şehit olduğunuz Türkiye Cumhuriyetimizin her köşesinde sizleri minnet, şükran ve bağlılık duyguları ile anıyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimiz rahmet, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından şehitlikteki program Kur’an-ı Kerim okunması ve İl Müftüsü Veysel Çakı’nın dua yaptırması ile devam etti. Yapılan duanın ardından protokol üyeleri, şehit ailelerini tek tek gezerek baş sağlığı diledi. Vali Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehit çocuklarının ellerinden tutarak mezarlara birlikte çiçek bıraktılar.
Asker şehitliğindeki programın ardından Kıran Köy Mezarlığı’ndaki Polis Şehitliği’ne geçildi. Vali Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 8 Eylül 2015’te Iğdır’ın Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin, Aralık ilçesine bağlı Hasanhan köyü yakınlarından geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin yola daha önceden döşedikleri yaklaşık 1 ton bombayı uzaktan kumanda ile patlatması sonucu şehit düşen 13 polisten biri olan Burak Zor’un mezarı başında duran 2 yaşındaki oğlu Eymen Zor’a yanlarında getirdikleri 2 oyuncak arabayı verdi. Bir süre küçük Eymen ile ilgilenen Şahin ve Yılmaz, daha sonra diğer şehit ailelerine baş sağlığı dileklerinde bulundu. Küçük Eymen, kendisine verilen oyuncak arabaları babasının kabrindeki mezar taşında sürerek bir süre oynadı.
Kıranköy’deki törenin ardından Asri Mezarlığı’ndaki şehitlik ziyaret edildi. Burada da şehitler için Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi. Şehit ailelerinin hal ve hatırları sorularak baş sağlığı dilekleri iletildi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri Atatürk Kongre Merkezi’nde devam etti. 1915 görüntülerinin yer aldığı “Biz değil miydik?” resim sergisi gezildi. Büyük salondaki program 1915 ruhunu aktaran belgeselin gösterimi ile başladı. Türkiye Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, günün anlam ve önemini anlatan kısa bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. AKM’deki etkinlikler “Şehitler Günü” konulu tiyatro gösterisi ile son buldu.
Programlara ayrıca, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Ercan Yaşin, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, askeri ve mülki erkan katıldı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıl dönümü etkinlikleri gün boyunca devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.