Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik Çocukları İlk Defa Oyuncak Sahibi Oldu

Düzce’de hayata geçirilen proje ile minik çocuklar hayatlarının ilk oyuncaklarına sahip oldular.“Hediyem Oyuncağın Olsun Projesi” kapsamında Düzce’nin Çamköy Mahallesi’nde bulunan TOKİ Kur’an Kursunda öğrenim gören 36 öğrenciye...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Minik Çocukları İlk Defa Oyuncak Sahibi Oldu
Düzce’de hayata geçirilen proje ile minik çocuklar hayatlarının ilk oyuncaklarına sahip oldular.
“Hediyem Oyuncağın Olsun Projesi” kapsamında Düzce’nin Çamköy Mahallesi’nde bulunan TOKİ Kur’an Kursunda öğrenim gören 36 öğrenciye İlkokulu öğrencileri tarafından oyuncak hediye edildi. Öğrencilerin paylaşma ve yardımlaşma duygusunu geliştirmeyi hedefleyen proje sayesinde hayatlarında ilk defa oyuncakları olan miniklerin sevinçleri ise yüzlerine yansıdı.
Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Düzce İl Müftülüğü’nün işbirliğinde başlatılan ‘Hediyem Oyuncağın Olsun Projesi’ Düzce’de geniş kitlelere yayıldı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocukların oyuncaksız kalmamasını amaç edinen projeye, Gençlik Merkezi’ne üye gençlerin yürüttüğü çalışmaya 2 bin kişi destek vererek toplam 3 bin adet oyuncak toplandı. Toplanan oyuncakların bir kısmı Namık Kemal İlkokulu öğrencileri tarafından Çamköy Mahallesi’ndeki TOKİ Kur’an Kursu’nda öğrenim gören yaşları 4 ila 6 arasında değişen 36 öğrenciye dağıtıldı.
Namık Kemal İlkokulu öğrencilerinden hediye oyuncaklarını alan Kur’an Kursu öğrencilerinin mutluluğu gözlerinden okundu. Düzce İl Müftüsü Selami Emen, Kur’an Kursu’nda bu yıl 4-6 yaş grubu çocukların eğitimine başladığını belirterek proje hakkında konuştu. Emen, “4-6 yaş grubu dahil 36 öğrencimiz var. Gayet güzel bir ortamda eğitim öğretim yapıyorlar. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber bu projede yer aldık. Namık Kemal İlkokulu öğrencilerimiz Kur’an Kursu’nda öğrenim gören çocuklarımıza oyuncaklarından hediye etti. Emeğe geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ise “Gençlik Merkezi Müdürlüğümüz’deki gençlerin oluşturduğu bir proje oldu. Projede, çocuklarımıza paylaşmayı, gençlerimize ise yardımlaşmayı öğretmeyi hedefledik. Toplanan oyuncakları maddi imkanı olmayan öğrencilere dağıtmak istedik” diye konuştu.
Oyuncaklarını hediye eden öğrenciler, mutlu olduklarını dile getirerek, oyuncaklarını kardeşlerine vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. Hayatlarında ilk defa oyuncak sahibi olan 4 ile 6 yaşındaki minikler ise daha önce oyuncakları olmadığını söylerken, hediye edilen oyuncaklarla mutlu olduklarını ifade ettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.