Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik Çocuklar Sığınmacılar İçin Koştu

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği ve British Embassy School (BESA) işbirliği ile sığınmacı ve göçmenlere yardım etmek amacıyla “Sport Relief Koşusu” etkinliği düzenlendi. 3 ile 13 yaş arası minik çocukların katıldığı etkinlikte...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği ve British Embassy School (BESA) işbirliği ile sığınmacı ve göçmenlere yardım etmek amacıyla “Sport Relief Koşusu” etkinliği düzenlendi. 3 ile 13 yaş arası minik çocukların katıldığı etkinlikte toplanan para, Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’ne (SGDD) bağışlanarak ihtiyacı olan sığınmacı ve göçmenlere ulaştırılacak.
Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği ve BESA, farkındalık yaratmak amacıyla Büyükelçilik bahçesinde “Sport Relief Koşusu” düzenledi. Etkinliğe Birleşik Krallık Müsteşarı Janet Douglas, Birleşik Krallık Büyükelçisi’nin eşi Sefire Maggie Moore, BESA’yı temsilen Okul Müdür Yardımcısı Stuart Downing, SGDD Genel Koordinatör Yardımcısı Ezgi Arslan ve çok sayıda minik çocuk katıldı. Her iki yılda bir düzenlenen etkinlik çerçevesinde yaşları 3 ile 13 arasında değişen çocuklar, yardıma muhtaç insanlara yardım için büyükelçilik bahçesinde oluşturulan 200 metrelik parkurda koştu. Çocukların koştuğu her parkur için aileler istedikleri miktarda bağış yaparak yardıma muhtaç sığınmacı ve göçmenlere yardım elini uzatmış olacak.
İlk koşuyu yaşları 3 ile 5 arasında değişen minik çocuklar yaptı. Kıyasıya mücadele içinde olan miniklerin koşusu renkli ve eğlenceli görüntülere sahne oldu. Koşu esnasında ara sıra küçük kazalar geçiren minikler pes etmediler ve yerden kalkarak yarışa devam ettiler.
“MÜLTECİLERİN HAK VE HİZMETLERE ERİŞİMİ NOKTASINDA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”
SGDD Genel Koordinatör Yardımcısı Ezgi Arslan, derneklerinin 1995 yılında kurulduğunu ve mültecilerin hak ve hizmetlere erişimi noktasında yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. Aynı zamanda mültecilere psikososyal destek verdiklerini de belirten Arslan, “Bunu psikologlarımız, uzmanlarımız yapıyorlar. Topluma adapte olmaları konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yerel halkı ve mültecileri bir araya getiren etkinliklerle bir empati kurulması, bilincin oluşması yönünde etkinliklerimiz oluyor. Kurslar düzenliyoruz, Türkçe kursu düzenliyoruz örneğin. Çünkü dil toplumlar arasında bir bariyer” dedi.
Arslan, mülteci ve sığınmacılara yönelik yaptıkları aktivitelerin İngiltere Büyükelçiliği tarafından her zaman desteklendiğini söyledi. Düzenlenen etkinliğinde Büyükelçilik tarafından desteklenen sosyal bir etkinlik olduğunu ifade eden Arslan şunları kaydetti:
“Bu şekilde hem mülteciler ve sığınmacılara yönelik onların karşılaştıkları zorluklar, Türkiye’de neden bulunduklarına ilişkin bir farkındalık çalışması yapılmış oluyor hem de burada toplanacak olan bağışla mülteciler ve sığınmacılara özellikle eğitim alanında destek vermeyi planlıyoruz. Şuan eğitim bir sıkıntı, her ne kadar çalışmalar yürütülse de çok daha fazla çocuğa ulaşılması gerekiyor. Aileler bir takım finansal zorluklar nedeniyle eğitimi önceliklendiremiyorlar. Çocuklar bazen çalışmak durumunda kalıyorlar ya da okula gidemiyorlar. Biz de bu noktada onlara yardımcı olmak, teşvik etmek amacıyla yardımlar yapabiliyoruz. Bu da onlardan bir tanesi olacak. Biz bütün mülteci ve sığınmacılara hizmet veriyoruz, Suriyeliler, Iraklılar, Afganlar, İranlılar, Somalililer gibi. Zaten ülkemizde 50’den fazla milletten sığınmacı bulunuyor şuan. Biz kimin ihtiyacı var ise, Türkiye’de bulunan 40’tan fazla ofisimize bize ulaşan, bizim ulaştığımız kim varsa ona yardımcı olmaya çalışıyoruz.”
ÇOCUKLARIN ATTIĞI TURA GÖRE YARDIM PARASI TOPLANACAK
Birleşik Krallık Müsteşarı Douglas ise, bugün özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi. İngiltere’deki bütün okulların özel bir yardım koşusu yapacaklarını belirten Douglas, “Biz de onlarla birlikte bunu yapmak istiyoruz. Bizim okulumuzda okuyan her çocuk buraya gelip 1 mil koşacak ve onların turuna göre para toplanacak. Eğer bir tur yaparsa çocukların aileleri onlara tur olarak istedikleri miktarda para verecekler. Umarım çok büyük bir miktar para toplayacağız ve bu parayı Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’ne vereceğiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.