Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Miniatürk’te ’Engel’siz Maket Sergisi

Miniatürk Sergi Salonu, Engelliler Haftası’nda bedensel engelli Suat Yüksel’in ilk kişisel minyatür maket sergisine ev sahipliği ediyor.Miniatürk’te yer alan sergi salonu, Engelliler Haftası’nda bedensel engelli Suat Yüksel’in ilk kişisel...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Miniatürk Sergi Salonu, Engelliler Haftası’nda bedensel engelli Suat Yüksel’in ilk kişisel minyatür maket sergisine ev sahipliği ediyor.
Miniatürk’te yer alan sergi salonu, Engelliler Haftası’nda bedensel engelli Suat Yüksel’in ilk kişisel minyatür maket sergisine ev sahipliği yapıyor. 22 Mayıs’a kadar ziyarete açık kalacak olan sergide, 45 minyatür maket sergilenecek.
Suat Yüksel’in 2 yıllık çalışması sonucunda hazırladığı sergide, İstanbul’dan tarihi ve mimari eserleri Kız Kulesi, Kariye Müzesi, Yedikule Zindanları ve Balat gibi eski İstanbul semtlerinde bulunan tarihi evler bulunuyor.
Suat Yüksel, maket çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:
“Ahşap, Amerikan servisi, kontrplak gibi malzemelerle yapıyorum. Fazla malzemeye ihtiyacım olmuyor. Önce yapacağım çalışmanın fotoğraflarını çekiyorum ve sonra hangi malzeme ile yapacaksam bunu hazırlıyorum. Elim, el sanatlarına her zaman yatkındır. Kendi oturduğumuz evimizin mutfak dolabını 10 yıl önce el testeresi kullanarak yaptım. Son derece güzel ve sağlam oldu.  Evde herhangi bir tadilat olduğunda ben yaparım. Evimize hiç tamirci girmez. Bir haftada biten maket de var 6 ayda biten de. Aslında bu hiç belli olmuyor. Maketin ince işçiliğine göre yapım süresi değişiyor. Tarihî eserlerin maketlerini yapmayı seviyorum. Bu anlamda özellikle tarihi eserlerin olduğu semtleri gezip görüyorum; beğendiğim eserlerin fotoğraflarını çekip, aynısı yapmaya çalışıyorum. Bazen bir semtte gördüğüm değişik bir ev mimarisi de bana ilham olabiliyor.”
Genellikle İstanbul’dan seçtiği mimari eserlerin ya da figürlerin yanı sıra Türk folkloruna ait objelerin maketlerini yaptığını belirten Yüksel’in maketleri arasında Kız Kulesi’nin, Kariye Müzesi’nin; Yedikule, Balat gibi eski İstanbul semtlerinde bulunan tarihi evlerin, kağnı arabası gibi eski ulaşım araçlarının maketleri bulunuyor.
Suat Yüksel’in minyatür maket sergisi, 22 Mayıs’a kadar Miniatürk Sergi Salonu’nda ziyarete açık kalacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.