Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık:

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de şehit aileleri ile iftarda buluştu. Şehit ailelerine hitap eden Bakan Işık, “Bölgede kahramanca çarpışan güvenlik güçlerimizin tam bir hukuki koruma altına alınması için yasa tasarımızı...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 22:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık:
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de şehit aileleri ile iftarda buluştu. Şehit ailelerine hitap eden Bakan Işık, “Bölgede kahramanca çarpışan güvenlik güçlerimizin tam bir hukuki koruma altına alınması için yasa tasarımızı meclise gönderdik” dedi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de şehit aileleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Programda Bakan Işık’a Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, EDOK Komutanı Korgeneral Mehmet Baysal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve çok sayıda bürokrat da eşlik etti. Programın açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu terör örgütünü destekleyen gizli güçler var. Ama biz ne yaparlarsa yapsınlar güçlü bir millet olmalıyız. Huzurlu bir toplum olmalıyız. Sizler mutlu olacaksınız ki bizim de yüzümüz gülecek” dedi.
“SİZLER BİZE DÜŞÜNMEDEN CANLARINI FEDA EDEN EVLATLARIMIZIN EMANETLERİSİNİZ”
Başkan Karaosmanoğlu’nun ardından konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Sizler, hayatlarının baharında bizler için, şanlı bayrağımız için ve her türlü huzurumuz için canlarını feda eden evlatlarımızın bize emanetlerisiniz. Herkes şunu bilmeli ki, bağrından bu kahramanları çıkaran büyük Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar payidar olarak kalacak ve her geçen gün güçlenerek düşmana korku salacak” şeklinde konuştu.
“ANADOLU’YA AYAK BASTIĞIMIZ GÜNDEN BU YANA ŞEHİT VERİYORUZ”
Şehit ailelerine hitap eden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise, "Bu iftar sofrasında sizler ile birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. Vatanımızın ve milletimizin bekası için gözünü kırpmadan canını veren aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. Ramazan’ın ilk gününde İstanbul’da haince bir saldırı gerçekleşti ve 6 polisimiz, 5 sivil vatandaşımız şehit oldu. Bugün yine Midyat’ta yapılan hain saldırıda 3’ü polis 2’si sivil olmak üzere 5 insanımız şehit oldu. Bu vesileyle şehit olan güvenlik görevlilerimize ve vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bu toprakların bize kolay vatan olmadığının bilincindeyiz. Anadolu’ya ayak bastığımız andan itibaren bu toprağın bize vatan olması için şehit vermeye başladık ve bugün de şehit vermeye devam ediyoruz" diye konuştu.
“BU MÜCADELE HİÇBİR ŞEKİLDE TAVİZ VERİLMEDEN SÜRDÜRÜLECEK”
Sözlerine devam eden Bakan Işık, “Terörle şu anda çok yoğun bir mücadele içerisindeyiz. Bölgemizde meydana gelen olayları fırsat bilip Türkiye Cumhuriyeti’ne diz çöktüreceğini zannedenler 24 Temmuz itibariyle başlayan operasyonlarla hak ettikleri cevabı alıyorlar. Son 24 Temmuz’dan sonra 500’ün üzerinde şehidimiz var. Ancak terör örgütü bugüne kadar aldığı en ağır mağlubiyeti almıştır. 7 bin 600’ün üzerinde terör örgütü üyesi etkisiz hale getirilmiştir. Bu mücadele hiçbir şekilde taviz verilmeden sürdürülecek. Ta ki bu ülkenin dağlarında bir tek silahla gezen adam kalmayıncaya kadar terör örgütü bütün silahlarını gömüp, üzerine beton atıp Türkiye’nin dışına çıkıncaya kadar bu mücadele devam edecek. Hiçbir şehidimizin de kanı yerde kalmayacak ve kalmıyor şu anda. Terör örgütlerini maşa olarak kullanan güç odakları da bilsinler ki bu millet hiçbir zaman diz çökmedi ve çökmeyecek. Devletimizin bütün kurumları tam bir birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyor. Aynı zamanda devletimizin bütün imkanlarını da seferber etmiş durumdayız. Hamd olsun savunma sanayinde artık hızla dışa bağımlılıktan kurtuluyoruz. Artık Kıbrıs barış harekatında yaşadığımız sıkıntıların tekrar yaşanmaması için her türlü çalışmayı yürütüyoruz. Bu noktada milletimizin de yanımızda olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.
“GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİN HAKLARINI KORUMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Terör örgütü ile çatışan kahraman güvenlik güçlerinin haklarını korumak için de adımlar attıklarını belirten Bakan Işık, “Son olarak özellikle terörle mücadelede bölgede kahramanca çarpışan güvenlik güçlerimizin tam bir hukuki koruma altına alınması için de yasa tasarımızı meclise gönderdik. Cuma günü sat 11’de komisyon görüşmeleri yapacağız ve en kısa zamanda bu kanunun çıkması için elimizden geleni yapacağız. Güvenlik güçlerimizin yarın asılsız ithamlarla karşı karşıya kalmaması için her türlü tedbiri alıyoruz. O kahramanlarımızın yastığa başını huzur içinde koyması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Bakan Işık, şehit aileleri ile birlikte orucunu açtıktan sonra programına devam etmek üzere otelden ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.