Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekilleri ve belediye başkanları demokrasi nöbetine katıldı

Balıkesir’de darbe girişimi sonrasında tutulan demokrasi nöbetleri sürüyor.Valilik binası önünde tutulan demokrasi nöbetine AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milletvekilleri ve belediye başkanları demokrasi nöbetine katıldı
Balıkesir’de darbe girişimi sonrasında tutulan demokrasi nöbetleri sürüyor.
Valilik binası önünde tutulan demokrasi nöbetine AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ile Ak Parti eski Milletvekili İsmail Özgün katıldı. Kalabalığa hitap eden Milletvekili Kırcı, "48 saat boyunca hiç uyumadan meclisin çatısı altında milletimizin bize verdiği emaneti elimizden geldiğince korumaya çalıştık. Darbe girişimi haberini aldığımız anda hemen uçak ve helikopter uçuşları altında meclise gittik. Mecliste tüm partiler ile hep birlik olduk ve meclisin tüm ışıklarının yakılması kararı aldık. Meclis Başkanımız toplantıyı açtı. Meclis başkanımız mecliste bulunan tüm parti gruplarını yanına alarak toplantıyı başlattı. TRT yayın yapamadığı için cep telefonlarımız ile toplantıyı yayınladık. Toplantı sırasında hainle uçak ve helikopterler ile meclisi bombaladılar. Meclisin çatısı bombalardan hasar gördü. Başbakanımız ve cumhurbaşkanımız ile telefon ile telekonferans görüşme yaptık. Zerre kadar korku, zerre kadar endişe duymadan toplantımıza devam ettik. Tarihi meclisimize bugüne kadar hiç bir zaman darbe almadı. Ama bu şerefsizler, bu vatan hainleri hadlerini o kadar aştılar ki endişe içinde bekledik. Bu kadar sınırlarını zorladılar ki ellerini milletin mabedine uzattılar. Elleri kırılır inşallah. Aman dikkat gevşemiyoruz. Bu darbenin kahramanı sizsiniz. Bu demokrasi nöbetini bırakmıyoruz. Bu destanı siz yazdınız. Onlar zannettiler ki Türkiye eski Türkiye. Türkiye değişti. Demokrasine sahip çıkan, geleceğine sahip çıkan bir Türkiye var artık. Bu millet bir daha başbakanını dar ağacına göndermeyecek" dedi.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, şiirlerle başladığı konuşmasında darbe girişiminde bulunanları teslim olmaya davet etti. Kafaoğlu, "Ey darbe bozuntuları ey çeteler. Siz bu milleti tanımıyorsunuz. Artık eski Türkiye yok. Yeni Türkiye var. Yeni Türkiye’de millet seçtiklerine sahip çıkıyor. Demokrasiye sahip çıkıyor. Sandığına sahip çıkıyor. Ne pahasına olursa olsun. İsterse canı pahasına olsa da seçtiklerine sahip çıkıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkıyor. Bunu anlamayanlar anlayacak. Görmeyen gözleri görecek. Duymayan kulakları duyacak. İdrak edemeyenlerin beyinleri artık bu olaydan sonra idrak edecek. Bunca millet tankın önüne kendini atıyor. Gençler tarıyorlar, mermilerin önüne kendini atıyor. 78 milyon insanız demokrasiyi korumak için şehit olmaya hazır. Ey darbeciler, Kuvayi Milliye şehri olan sesi duydunuz. Bir an önce dönün ve Türk adaletine teslim olun. Bu millet bu silahları, bu topları, bu tankları, bu helikopterleri, savaş uçakları milletine kendine doğrultsun diye alınmadı. Bu silahlar düşmanlara karşı doğrultusun diye alındı. Maalesef bu silahlar meclisi bombaladılar. Özel harekatı bombaladılar. Cumhurbaşkanımızın kaldığı yeri bombaladılar. Şu edepsizlere bakın. Şu şerefsizlere bakın. Allah muhafaza sadece meclisi bombalamakla kalmayıp, milletvekillerini öldüreceklerdi. Polisimizle gurur duyuyoruz. Özel harekatçılarımızla gurur duyuyoruz. Helikopterleri meclise indirmediler. Bu sefer ezan susturuluyordu. Şimdi ezanlar ile salalar ile darbe durduruluyor. İş bu millet, böyle bir millet" şeklinde konuştu.
Bosna Hersek’ten gelen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, demokrasi nöbetlerine devam edeceklerini söyledi. Başkan Yılmaz, "Bosna’dan, Müslüman kaardeşlerimizden bir kucak dolusu selam getirdim. Oralarda gördüm ki cumhurbaşkanımızın eli dünyanın her yanında , her Müslümanın üstünde bu nedenle bu paralel yapı darbe yapmaya girişti. Bu terörist örgütünün yaptıkları darbe girişimi dünyanın her yanında tepki gördü. Adam general olmuş hala anlamıyor. Terörist olduğunu anlamıyor. Halkına kurşun sıkıyor. Kendi meclisine kurşun sıkıyor, bomba atıyor. Hep beraber bu paralel örgüte dur diyecek miyiz? Allah’ın izniyle bu millet dünyaya bir şey kanıtladı. Neyi kanıtladı biliyor musunuz? Türk teslim olmaz. Türk boyun eğmez. Ya bu vatan için öleceğiz. Bu vatanı vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız sadece bizim liderimiz değil, dünya lideri. Bu millet demokrasiye sahip çıktı. Bir hafta burada demokrasi nöbetine devam edeceğiz" dedi.
Başkan Uğur: "Hesap Sorulacak"
Darbe girişiminde bulunanların her türlü ahlaksızlığı yaptıklarını ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur "Halka ateş ettiler. Peygamber ocağı olan ordumuzun bir mensubu milletine ateş eder mi? Halkına ateş eder mi? İnsanlar öldü gördünüz. Boğaz köprüsünün orada takır takır tarıyor. Geliyor Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne bomba atıyor. Meclis’e bomba atıyor. Milli İstihbarat Teşkilatı’nı bombalıyor. Halkına ateş ediyor. Bu hainlerden hesap sorulacak. Bu millet hür seçim istiyor. Milletin iradesi seçim istiyor. Bizlerde seçim ile işbaşına geldik. Cumhurbaşkanımız milletin oyları ile, yüzde 52 ile cumhurbaşkanı seçildi. Artık kukla bir Cumhurbaşkanı yok. Çankaya’da oturan, etliye, sütlüye karışmayan. Neymiş cumhurbaşkanlığı sembolikmiş. Nasıl sembolik ya? Sembolik olur mu? Millet seçmiş, millet yetki vermiş. O yetkiyi de sonuna kadar kullanacak. Ve kullanıyorsa. Allah ondan razı olsun. İlker Başbuğ eski genel kurmay başkanı. Paralelciler onu da gözaltına aldı. Dedi ki; ‘Paralel yapılanma ile Türkiye’de mücadele edecek başka bir babayiğit yok’. Evet doğru. En son yapmış olduğu açıklamada yine İlker Başbuğ: ‘Bu darbeciler Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olamaz. Bunlar terörist, bunlar anarşist, bunlar hain’. Aynen bunu dedi. Genel kurmay başkanımızın boğazını sıkmışlar. Boğazı mosmor. Yüzünde çizgiler var. Operasyon ile kurtarıldı. Diğer kuvvet komutanları da aynı şekilde. Bugün cumhurbaşkanlığının ikinci yaveri gözaltına alındı. Oraya kadar sızmışlar. Hainlere bak, her tarafa sızıyor. Hepsi şimdi toplanıyor. Hiç merak etmeyin. Milletimiz dik durduğu müddetçe, sizler dik durduğunuz müddetçe bu meydanları doldurduğunuz müddetçe ülke rahat. Cumhurbaşkanı rahat, Türkiye Büyük Millet Meclisi rahat. Darbelere geçit yok. Bizler de üzerimize düşen tüm vazifeleri yapıyoruz. Çünkü gücümüzü sizden alıyoruz. Milleten alıyoruz. Milletimiz olmasa hiçbir hükmümüz yok. Millet arkamızda durduğu müddetçe ülkemiz ayakta kalacak. Daha tehlike geçmiş değil. Milletimizin bu hafta sonuna kadar meydanları doldurması gerekiyor” dedi.
Demokrasi nöbeti sırasında vatandaşlar konuşmacıların sözünü sık sık keserek "İdam geri gelsin" sloganları atıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.