Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Karakelle Amerika’nın Kudüs kararını kınadı

Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle Amerika’nın Kudüs kararını asla kabul edilemez olarak nitelendirdi. Karakelle açıklamasında “Kudüs tarih içerisinde 3 büyük dine sırasıyla ev sahipliği yapmış önemli...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milletvekili Karakelle Amerika’nın Kudüs kararını kınadı

Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle Amerika’nın Kudüs kararını asla kabul edilemez olarak nitelendirdi. Karakelle açıklamasında “Kudüs tarih içerisinde 3 büyük dine sırasıyla ev sahipliği yapmış önemli bir merkezdir. Son olarak İslam aleminin en değerli 3 Şehrinden biridir.

Manevi dünyamızda çok özel bir yeri olan Kudüs biz Müslümanların izzeti, onuru olma yanında Miraç’ın ev sahibi ve ilk kıblemizdir.

Kudüs Birleşmiş Milletler ve Uluslararası antlaşmalar ile teminat altına alınmış bir şehirdir. A.B.D. ve İsrail’in bir oldu bitti ile kırmızı çizgimiz olan Kudüs’ü Başkent olarak ilan etmeleri asla kabul edilemez. Zira Kudüs sadece Filistinlilerin değil dünyadaki tüm Müslümanların ortak davasıdır. Bu nedenle A.B.D Başkanının sadece kendi çıkarları adına orta doğuyu ve dünyayı kaos ortamına sürükleyecek bu kararını şiddet ile kınıyorum.

A.B.D gibi bir ülkenin Başkanının böyle bir sorumsuz bir hadiseye alet olmasını dünya barışı adına insanlık adına endişe ile karşılıyorum. Zira bu karar Birleşmiş Milletlerin kararlarına aykırı bir karardır. Bu neden ile şiddet ile reddediyorum.

BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi ABD’nin Birleşmiş Milletlerin bu konuda aldığı birçok kararı görmezden gelmesi asla kabul edilemez.

Kudüs’ün kırmızı çizgimiz olduğu gerçeğini bir kez daha belirtiyor, artık Filistin’in, bağımsızlığını kazanması, tarihi, vicdani ve beşeri bir zorunluluk haline gelmiştir. Türkiye bunun savunucusu olmaya devam edecektir.” Dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.