Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Ilıcalı’dan ’Kanal İstanbul’ değerlendirmesi

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, güzergahı belli olan Kanal İstanbul Projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, güzergahı belli olan Kanal İstanbul Projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Milletvekili Ilıcalı, "Kanal İstanbul, mühendislik açısından Türkiye’nin ve dünyanın en büyük projelerinden biri olacak. 2008 yılından bu zamana kadar 10 projeden 6’sını gerçekleştirdik." dedi.

Kanal İstanbul’un büyük bir ulaşım ve su yolu projesi olduğuna dikkat çeken Milletvekili Ilıcalı, "Birçok uzmandan görüş alınarak 5 alternatif güzergah oluşturuldu ve bu güzergahlar içerisinde 4. güzergahta karar kılındı. Ulaştırma Bakanlığımız tarafından projenin etüt proje ve mühendislik ihalesi yapıldı. Güzergahın artık kesin plan ve projeleri yapılacak. Ülkemiz gerçekten hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Vatandaşlarımızda bunu görüyor, inanıyor. Projelerimizi gerçekleşmesi için Bakanlarımız, hükümetimiz sağ olsunlar elinden gelen her şeyi yapıyorlar. İstihdama katkı sağlayıp ülkemize vizyon katacak olan bu kanalın yapılacağı bölgede çöküntü var. Kanalla birlikte çok daha konforlu konutlar yapılacak. Yeni bir şehir oluşacak ve güzel bir dönüşüm projesi ortaya çıkacak. ’Çılgın Proje’nin getireceği fayda vatandaşımız açısından, ülkemiz açısından, dünyadaki prestijimiz açısından çok çok önemli." diye konuştu.

Türkiye’de art arda hayata geçirilen dev projelerin uluslararası arenada kıskançlık oluşturduğunu söyleyen Ilıcalı, "Bugün İstanbul’da yolculuğun deniz ulaşımında ki payı % 2 civarında. İstanbul boğazını düşünün dünyanın ortasından deniz geçen başka bir yer yok. Boğazdan binlerce gemi geçiyor ve geçen gemilerin %15 i tanker. Tartışılmaz güzelliğe sahip boğazı ne turizm amacına ne de yolculukta çok güvenli bir şekilde kullanamıyoruz. Tarihini kaybetmesini düşünemeyeceğimiz yalılarımız var. Bu kanalı açtığımız zaman artık Marmara’dan Karadeniz’e giden gemiler boğazı risk altına sokmayacak. İstanbul boğazından yaklaşık 45 bin gemi geçiyor, bunun 15 bine yakını tanker. Bu tankerler her an tehlike oluşturuyor. Kanal İstanbul hem ulaşım, hem de turizm de kullanabileceğimiz mükemmel bir imkan. Dolayısıyla güvenlik, turizm, yolcuların denizden daha fazla taşınması ve ülkemizin dünyadaki vizyonu açısından kanalın cazibe oluşturması mükemmel bir durum. Zaten bu tür ’çılgın projeler’ acayip kıskançlık oluşturuyor. Bu kıskançlıklar yüzünden birçok olay oluyor. Ama Allah’ın izniyle hepsinin üstesinden geliyoruz. Cumhurbaşkanımız ne söz vermişse, hangi projeyi söylemişse hepsi bir bir gerçekleşiyor." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.