Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili, Bitmeyen İnşaat İçin Bakanlığa Müracaat Edecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir’de yapımı süren batçık ile ilgili eleştirilerde bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin batçık inşaatını 10 ayda bitiremediğini ve 1 yılda da bitiremeyeceğini...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir’de yapımı süren batçık ile ilgili eleştirilerde bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin batçık inşaatını 10 ayda bitiremediğini ve 1 yılda da bitiremeyeceğini savunan Ok, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan konuya el koymasını istedi.
MHP Balıkesir İl Teşkilatı şehirde yapımı süren batçık inşaatının önünde basın açıklamasında bulundu. MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı ve MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un katıldığı açıklamada Milletvekili Ok, eleştirilerde bulundu. İsmail Ok, "Geçen yıl 20 Mayıs 2015’te Balıkesir’in girişine çıkışına ’Balıkesir Değişiyor’ diye pankartlar asılarak, sözde görkemli törenlerle bat-çık inşaatının temeli atıldı. Aylar geçti, mevsimler geçti, bahar bitti yaz geldi; yaz bitti sonbahar bitti, kış bitti tekrar bahar geldi. 2 ay sonra bat-çık temeli atılalı 1 yıl olmuş olacak. Tabiri caizse bu zulmü Timur’un filleri yapmazdı. Balıkesir’in menfaati, sıkıntıları olduğunda yanlışlıkları dile getirmek asli görevimiz. Türkiye’de 45 günde bu batçıkları yapan belediyeler var. MHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı böyle bir batçığı 30 günde bitirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı bırakın 30 günü 365 günde bitiremeyeceğini beraber göreceğiz. Balıkesir’in merkezindeki bu şantiye Balıkesir’i de 2’ye bölmekte. Halka bu kadar zulüm yapılması kabul edilir şey değil. Sayın Edip Uğur bu işi elini yüzüne bulaştırdı, buna Ulaştırma Bakanlığı diğer bir deyişle hükümet el atmalıdır " dedi.
"ÖZÜR DİLE"
MHP’li İsmail Ok, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Edip Uğur’un Balıkesir’den özür dilemesi gerektiğini söyledi. Ok, "Balıkesir’i Türkiye’ye rezil eden Sayın Edip Uğur, Türk örf ve adetine yakışmayacak şekilde devleti en üst düzeyde temsil eden Sayın Valimize ağzıma almaya utanacağım hakaretleri yapmıştır. Bunlar gündemi değiştirmek için bilinçli olarak yapılmıştır. Valimize yapılan, çirkin, seviyesiz, ahlak dışı söylemleri bir başka kişi yapmış olsaydı Balıkesir’in ünü Türkiye’yi bırakın ülke dışına taşardı. Edip Uğur, çık Balıkesir’den özür dile. ’Ben bunu beceremedim’ de. Ulaştırma Bakanlığı bu olaya el koymalı. Malın iyisi yılında çıkar derler ama bu yılında da çıkmayacak. 5 yılda 2 tane batçık mı yapılacak? Büyükşehir Belediyesinin 2 yılı doldu daha bir tane batçık yapılamadı. Bu işler büyükşehir belediyeciliği için bir ay da yapılan inşaatlardır. Sayın Uğur zaman ayırsın, ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ile kendisini görüştüreyim. Balıkesir’e bir iyilik yapılması isteniyorsa. Balıkesir’i hançer gibi 2’ye bölen Devlet Demir Yolları’nın yer altına alınması lazım. Bunlar halkın gözünü boyamaya yönelik çalışmalar. Adnan Menderes’e, eski SSK kavşağına kadar batçık yapılmadığı sürece , demir yolu yeraltına alınmadığı sürece şehir trafiği yüzde 10 bile rahatlamayacaktır" dedi.
TERÖRLE MÜCADELEDE HÜKUMETE TAM DESTEK
Ankara’da yaşanan patlama ile ilgili konuşan Ok, "Bir ay dolmadan Ankara’nın kırmızı bölgesinde ikinci bombalı hain saldırı gerçekleşti. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemiz kan gölüne döndü. Terörü lanetliyoruz, MHP olarak başta Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği gibi hükumete Milliyetçi Hareket Partisi terörle mücadelede kayıtsız şartsız destek vermektedir. Bu son canlı bomba Kuvayi Milliye şehrimizin üniversitesinde okmuş. Balıkesir böyle hainleri barındırmaz, zaten barınamamış. Bu da üzüntümüzü arttırdı. Devletin gerekli önlemleri alarak, dünyanın gelişmiş ülkeleri terörle nasıl mücadele ediyorsa öyle mücadele edilmesi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kayıtsız şartsız desteğini tekrar ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.