Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milaslı öğrenciler Ege’yi temsil edecek

İstanbul İhracatçılar Birliği tarafından başlatılan ‘Yedi Bölge Moda İçin El Ele’ adlı proje kapsamında Ege Bölgesi’ni, Muğla’dan Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi temsil edecek.Proje kapsamında Milas’a gelen Modacı...

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2017 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milaslı öğrenciler Ege’yi temsil edecek

İstanbul İhracatçılar Birliği tarafından başlatılan ‘Yedi Bölge Moda İçin El Ele’ adlı proje kapsamında Ege Bölgesi’ni, Muğla’dan Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi temsil edecek.

Proje kapsamında Milas’a gelen Modacı Hüseyin Küçük, okulun 9’ncu sınıf öğrencilerine; moda nedir, modanın ülkemizdeki gelişim süreci, moda konusunda ülkemiz ve Avrupa ülkelerinin kıyaslanması gibi birçok konuda önce Halk Eğitim Merkezi’nde bir seminer verdi, ardından okulun Giyim Üretim Teknolojisi Alanı öğrencilerine atölyede uygulama dersi verdi.

Sektörün son yıllarda büyük ekonomik sıkıntılar yaşadığını, bu nedenle de sektöre ara elaman yetişmediğini belirten Modacı Hüseyin Küçük; “Bu nedenle son 3 yıldır Türkiye’yi karış karış geziyor, gönüllü olarak özellikle bu alanda eğitim-öğretim gören gençlerle buluşarak, onlara bir yandan sektörü tanıtıyor, bir yandan da moda konusunda onlara bir şeyler öğretmeye çalışıyorum. İHKİB tarafından başlatılan proje kapsamında Milas’a geldim. İki gündür gençlerle bir aradayız ve onlara tüm bilgi ve birikimimi aktarmaya çalışıyorum” dedi.

Bölüm Hocası Esen Baş’ın da katıldığı atölye çalışmasında öğrencilere, hangi kumaştan nasıl bir giysi elde edilebileceğini en ince detayına kadar anlatan Hüseyin Küçük; “Öncelikle kendinize şu soruyu sormalısınız. Giyinmek mi, örtünmek mi, size bakılmasını mı sağlamak? Bunun cevabını verecek, ruhunuza uygun giysiler tasarlayacaksınız. Yani öncelikle yaptığınız tasarım sizin ruhunuzu yansıtacak. Bu yarışmada Ege Bölgesi’nin kendine özgü giyim tarzını yaptığımız modern çizgilerle yansıtacağız. Elbette Milas bu anlamda öne çıkacak. Dolayısıyla bu atölye çalışmalarında yöresel giyim tarzını nasıl modernize edebiliriz bunu gençlere anlatacağız” diyerek, hangi kumaştan ne tür giysiler üretilebilir konusunu öğrencilere, örneklerle anlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.