Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Midyat Şehitlerini Binler Uğurladı

Mardin’in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan 2 polis memuru ile hayatını kaybeden 3 vatandaş için tören düzenlendi.Midyat Emniyet Müdürlüğü’ne bombalı araçla yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan 2 polis memuru ile hayatını kaybeden 3 vatandaş için tören düzenlendi.
Midyat Emniyet Müdürlüğü’ne bombalı araçla yapılan terör saldırısında şehit olan polis memurları Şerife Özden Kalmış (31) ve Nefize Özsoy (32) ile hayatını kaybeden siviller Fahrettin Ekici (31), Bekir Sayan (61) ve Hayriye Sayan (59) için Midyat’ta tören düzenlendi. Midyat Adliye Sarayı Bahçesi’nde düzenlenen törene, AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin Valisi Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehitlerin aileleri ve binlerce vatandaş katıldı. Törene katılan vatandaşlar, slogan atarak, teröre tepki gösterdi.
“70 MİLYON KİŞİ ŞEHİT OLMAK İÇİN BEKLİYOR”
Cenazelerin alana getirilmesi ile başlayan törende, şehitlerin öz geçmişleri okundu. Törende konuşan Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, “Hepimiz meslektaşlarımız gibi, askerimiz, polisimiz, korucularımız gibi, vatanını seven vatandaşlarımız gibi şehit olmaya hazırız. Caniler şunu iyi bilsinler ki, 70 milyon kişi şehit olmak için sırada bekliyorlar. Bunun iyi bilsinler ve hesaplarını ona göre yapsınlar” dedi. Tören, konuşmanın ardından Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un şehitler için dua okumasıyla sona erdi.
Törenin ardından Şerife Özden Kalmış’ın cenazesi Kastamonu’ya, Nefize Özsoy’un cenazesi Edirne’ye, Bekir ve Hayriye Sayan’ın cenazeleri Midyat Kutlubey köyüne uğurlandı. Fahrettin Ekici’nin cenazesinin ise ilçede defnedileceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.