Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Midiliç: “Şehit ve gazi ailelerinin çocuklarına eğitim ve iş yardımlarında bulunacağız”

Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Genel Başkanı Üstüner Midiliç, darbe girişiminde şehit olan sivillerin yakınlarına ve gazilere kapılarını açtıklarını belirterek, "Tüm asker, polis ve sivil gaziler vakfımızın imkanlarından...

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2016 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Genel Başkanı Üstüner Midiliç, darbe girişiminde şehit olan sivillerin yakınlarına ve gazilere kapılarını açtıklarını belirterek, "Tüm asker, polis ve sivil gaziler vakfımızın imkanlarından yararlanabilirler" dedi.
FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Başkan Midiliç, “Savaş uçaklarının geçtiğini gördüm. Kızım ’baba ne oluyor’ diye sordu. Kızımın sorusuna esprili bir şekilde ’kızım galiba darbe oluyor’ diye cevap verdim. Daha sonra MİT’in üzerinde izli mermileri gördüm. Bir başka gazi arkadaşıma ’darbe oluyor’ dedim. Ardından Cumhurbaşkanı’nın ‘sokaklara çıkın’ çağrısını telefondan görünce apar topar Genelkurmay Başkanlığı’nın önüne gittim. O geceyi canlı olarak yaşadım” ifadesini kullandı.
Güneydoğu gazisi olduğunu dile getiren Midiliç, bir daha böyle bir dehşetin yaşanmamasını temenni ederek, “Ben güneydoğu gazisiyim. 1992 yılında Van Başkale’de çatışmada vuruldum. Allah Türk milletine bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Çünkü kendi askerimizin bize, Türk milletine kurşun sıkması içler acısı bir durumdur. Kabul edilebilecek bir şey değildir” diye konuştu.
Genel Başkan Üstüner Midiliç, vakıflarına sadece askerlerin değil polis ve sivil gazilerin de dahil olduğunu belirtti. Şehit ve gazi ailelerinin çocuklarına yardımda bulunacaklarını söyleyen Midiliç şöyle devam etti:
“Bizim vakfımız yeni kurulan bir vakıftır. Vakfımızın amacı, şehit ve gazi ailelerin çocuklarını ilkokuldan itibaren üniversite eğitimine kadar takipçisi olmak ve iş hayatlarında istihdamda bulunmaktır. Aynı zamanda vakfımızın bir özelliği ise sadece askerlerin değil, sivil ve polislerin de kapsaması ve tüzüğümüzde de olmasıdır. Tüm asker, polis ve sivil gaziler vakfımızın imkanlarından yararlanabilirler.”
"Teröristler yargı önüne çıkarılmalı"
FETÖ ile mücadele konusunda ise Midiliç, “Gerek PKK terör örgütü olsun, gerekse FETÖ olsun hepsiyle sonuna kadar mücadele edilmesi gerekmektedir. Hatta gerekirse OHAL’in uzatılması bile söz konusu olabilir. Bütün bu teröristlerin yargı önüne çıkarılması, bu ülkenin geleceği için önemlidir” değerlendirmesini yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.