Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Öztürk’ten ABD’nin Kudüs kararına tepki

MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk yazılı bir açıklama yayımlayarak ABD’nin İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü tanıdığını ve Tel Aviv’deki elçilik binasını Kudüs’e taşıyacağını açıklamasına sert tepki gösterdi. Öztürk...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP’li Öztürk’ten ABD’nin Kudüs kararına tepki

MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk yazılı bir açıklama yayımlayarak ABD’nin İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü tanıdığını ve Tel Aviv’deki elçilik binasını Kudüs’e taşıyacağını açıklamasına sert tepki gösterdi. Öztürk ABD’nin bu kararının sonu belirsiz bir kaosa neden olabileceğini dile getirdi.

MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, “ABD, İsrail in, Kudüs’ü başkenti ilan etme isteğine, Tel Aviv’deki büyük elçiliğini Kudüs’e taşıma niyeti ile yeşil ışık yakmış, adeta İsrail e açıktan destek verdiğini ilan etmiştir. Arada çok uzak mesafeler olmasına rağmen, kendi kıtasından diğer kıtalara pervasızca karışacak cesareti kendisinde gören ABD, yine büyük bir hataya düşmüş, sonu belirsiz bir kaosun müsebbibi olmuştur” dedi.

“Ağabeyi ABD’nin desteği ile Filistin’e ve dolayısıyla tüm İslam Alemine düşmanca bir tutum sergileyen, küçük kurnaz kardeşi İsrail, beraberce dünyaya kanlı yüzlerini göstermek için fırsat kollayan bir tavır sergilemektedirler” diyen Öztürk, “Hatta iç hatlarıyla bir gölge misali, ABD’nin yönetimine dahi müdahil bulunan İsrail, ağabeyinden aldığı yüzle şımarık bir tavır sergileyerek, tüm dünyaya meydan okuyacak kadar ileri gitmekte, ABD ise ona her fırsatta manen ve madden destek olmaktadır. Trump son yılların en bahtsız açıklamalarından birini yapıp, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olmasından geç bile kalındığını söylerken, sonrasını düşünmeyen, akacak kanın vebalinden sorumlu olacağını bildiği halde geri adım atmayan tutumuyla, dünya barışını tehlikeye atmanın ateşinin, kendine de dokunacağından habersizdir. Büyük zorluklarla yürütülen barış sürecini sekteye uğratan hangi ülke olursa olsun, felaket sebebi, zulmün sorumlusu, kriz ve kaosun hazırlayıcısı hatta yanacak olan ateşlerin tutuşturucusu olacaktır. Bunca ağır durumu gözardı etmek kaygı ortamına hız verdiği gibi, tüm barış kapılarını kapatacak, din savaşlarını başlatıp körükleyecek bir sorumsuzluktur” şeklinde konuştu.

Kudüs’ün mukaddes bir şehir olduğunu hatırlatan Öztürk açıklamasını şöyle tamamladı: “Müslümanların ilk kıblesi, manen kutsal bildiğimiz güzel şehir Kudüs, akılsızca davranan siyasetçilerin, çılgınca ihtiraslarına sahne olamayacak kadar manevi hatıralarla dolu mukaddes bir beldedir. Kendi çıkar ve hırsı için uzak diyarlara müdahale eden ABD’nin, sadece kanla doyan gözü, yine bir politik yanlışlık sergileyecek kadar dönmüş, İslam ülkelerinin düşmanlığını kazanmaya çalışırken, kendi geleceğini de tehlikeye attığını bilmekten aciz bir öngörüsüzlük sergilemektedir. Tehlikeli politik oyunlarla dünya liderliğine soyunan ve dev ülke olmanın verdiği güvenle sağa sola sataşmayı marifet bilen, haksızca taraf tutan, haksızlık yapan, teröre dahi destek veren ABD akılsızca söylediği her sözün sonrasını iyi düşünmeli, dünya barışını yok edecek davranışlardan kaçınmalıdır. Kudüs, İslam tarihinde büyük önem ihtiva eden, Müslümanlığın ortak dava sebebi, Hz. Muhammed’in bizlere yüce bir emaneti, ölçülemez değere sahip mukaddes bir şehirdir. Bilinçsizce bir açıklama yapan ve çılgınca teşebbüste bulunan herkes, huzur ortamının yok olmasını sebebiyet verecek, lakin kendi huzurlarını da bozacak kararlara imza atacaklarını önceden kestirmek zorundadırlar. Aksi halde dünya barışı sekteye uğrayacaktır. Sorumluluk sahibi olması gereken tüm politikacılar kendilerini dürüstçe sorgulamalıdırlar. Veremeyecekleri hesapların macerasına atılmamalı, masum insanların acı dolu nefretini hesaba katmalıdırlar. Kudüs, İsrail’in başkenti olmaz olamaz, olmamalıdır! Çünkü bu kabul edilemeyecek bir zulüm, izin verilemeyecek bir felakettir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.