Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Başkan’dan "Tartışma Değil Birlik Zamanı" Çağrısı

Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ankara’da yapılan bombalı saldırıların hedefinin Hükümet ya da Recep Tayyip Erdoğan değil, Türkiye Cumhuriyeti olduğuna dikkat çekerek, "Bu hain saldırı...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ankara’da yapılan bombalı saldırıların hedefinin Hükümet ya da Recep Tayyip Erdoğan değil, Türkiye Cumhuriyeti olduğuna dikkat çekerek, "Bu hain saldırı karşısında ortaya koyacağımız tavır, milletçe tek yürek olabilmektir" dedi.
Ankara’daki kanlı saldırıların ardından gelişmelere ilişkin İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Başkan Hüseyin Sözlü, bombalı saldırıyı PKK’nın yaptığına işaret ederek, "Bu bombalar Sur’un intikamı Şırnak, Yüksekova ve Nusaybin temizliğinin korkusudur" ifadesini kullandı.
Devletin ve milletin hain terör saldırısı karşısında yılmayacağını, geri adım da atmayacağını vurgulayan Sözlü, şöyle devam etti:
"Yaşadığımız bu hain saldırı için ortaya koyacağımız tavır milletçe tek yürek olabilmektir. Sebepleri tartışmak en azından ertelenmelidir. Saldırılar milletimizin mücadele azmini kıramayacaktır. Her şeye rağmen devlet-millet dayanışmasıyla terörün üstesinden gelinecektir. Çünkü hedef Türk hükümeti değil, Türk devletidir. Milletin birliğini küçültemedikleri, Doğuda isyan ve kalkışmayı temin edemedikleri içi kaygıya düşenler Sur’daki, Cizre’deki temizliğin intikamı için bu bombaları patlatıyorlar."
Barış sürecinde PKK’nın Güneydoğuda şehirlere bomba ve silah yığarken zaafiyet gösterildiğini ancak şimdi siyasi hesaplarla bu ve benzeri tartışma yapmanın yeri ve zamanı olmadığını ifade eden Sözlü, "Şimdi bütün enerjimizi terörle mücadeleye vermeli, içe dönük sebeplere ilişkin tartışmaları bir kenara bırakmalıyız. Terörü bertaraf etmekten başka çaremiz yoktur. Çocuklarımız ölüyor, PKK karşıtlığı ile Erdoğan karşıtlığı aynı şey değil. Şimdi zaafiyet gösterecek zaman değil" dedi.
Sözlü, hükümetin artık MHP Lideri Bahçeli’nin çağrısına kulak vermesi gerektiğini de dile getirerek, sıkıyönetim kapsamında terör destekçisi belediye başkanlarının derhal görevden alınması, milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılarak suçluların cezalandırılarak hapse atılmaları gerektiğini vurguladı.
“BU ÜLKEDE KÜRTLER EN MODERN HAKLARA SAHİP”
Kürtlerin bölgede ve dünyada en modern haklara Türkiye’de sahip olduğunu, oysa Suriye’de, İran’da vatandaş olarak nüfusa bile kaydedilmeye değer görülmediğine de dikkat çeken Sözlü, şunları kaydetti:
"Bu Kürtlerin bir insan hakları mücadelesi değil. Öyle olsa Suriye’de, İran’da bu mücadeleyi yapmaları lazım. Türkiye’de yapıyorlar, çünkü arkalarında Türkiye’ye husumeti olan güçler var. Ve maksatları farklı. Hedeflerinde Hükümet ya da Recep Tayyip Erdoğan değil Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Bu sebeple bugün iç tartışmaları bir kenara bırakarak teröre ve destekçilerine karşı birlik olma zamanı. PKK’yı bertaraf ettiğimiz zaman, Kürtleri de PKK’nın elinde rehin olmaktan kurtarmış olacağız. Çünkü Kürt kardeşlerimiz devletinin ve milletinin yanındadır. Bunu kalkışma çağrısı yapanlara uymayarak, en güzel şekilde cevap vermiştir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.