Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Başbakan Binali Yıldırım’ın parti ziyaretini değerlendirdi

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Başbakan Binali Yıldırım’ın Zonguldak temasları kapsamında MHP İl Başkanlığı ziyaretini değerlendirdi.Filyos Liman Projesi’nin temel atma töreni ile 72 tesisin açılışını için Zonguldak’a gelen...

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Başbakan Binali Yıldırım’ın Zonguldak temasları kapsamında MHP İl Başkanlığı ziyaretini değerlendirdi.
Filyos Liman Projesi’nin temel atma töreni ile 72 tesisin açılışını için Zonguldak’a gelen Başbakan Binali Yıldırım’ın MHP ziyareti sonrası, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, bugün basın toplantısı düzenledi. Parti binasında düzenlenen toplantıda konuşan Ayan, ziyaretlerinden dolayı Başbakan Binali Yıldırım ve berindeki heyete teşekkür etti. Türkiye’de böyle bir durum içerisinde ilk yaşandığını ifade eden MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, "Dün Başbakan Binali Yıldırım Filyos Liman Projesi’nin temel atma töreni için Zonguldak’a geldi. Bu ziyaret kapsamı sonrasında AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin hemen ardından MHP İl Başkanlığına nezaket ziyareti gerçekleştirmişlerdir. Kendilerine nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Sayın Başbakan ile birlikte heyetinde bulunan bakanlar ve milletvekilleri ile birlikte partimizi ziyaret ettiler. Bu gördüğüm kadarıyla Türkiye’de böyle bir durum içerisinde ilk yaşanmıştır. Bundan dolayı AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun’a teşekkür ediyorum. AK Parti İL Başkanı Zeki Tosun ile birlikte açılıştan önce Sayın Başbakana bir dosya vermek istediğimizi ’eğer vakti varsa kendisine çay söylemek isteriz. Zonguldak meselelerini anlatmak isteriz’ diye bir teklifimiz olmuştu. O an için programın nasıl gelişeceğinden dolayı bir geri dönüş alamadık fakat konuyu başbakana ileteceklerini söylemişlerdi. Akşam saatlerinde Başbakanlık özel kalem müdürlüğünden bir telefon aldık ve başbakanın partiyi ziyaret edebileceği belirtildi" dedi.

"Zonguldak meselelerini anlatırken başbakanın konuya hakim olduğunu gördük"
Görüşmede Zonguldak ile ilgili projeleri görüştüklerini söyleyen Ayan, "Sayın Başbakan AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından partimizi ziyaret ettiler ve yaklaşık yarım saat konuşma şansı bulduk. Zonguldak meselelerini biz anlatırken başbakanın konuya hakim olduğunu gördük. Gerek TTK gerekse göç sorunu olsun bu konular hakkında bilgilerinin olduğunu gördük. Özellikle Filyos projesinin liman ayağından sonra bir sanayi bölgesi yapmak istediklerini ve burada ileriye dönük çok büyük istihdam alanı oluşturulabileceğini söyledi. Bunun dışında Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli hakkında görüşlerini ilettiler. Genel başkanımızın devlet adamlığını, uzlaşmacı yönünü bu yapılan anayasa çalışmaları içerisinde büyük bir misyon yüklendiğini Türkiye ve millet meselelerini çok iyi görüştüklerini söylediler. Başbakanın bizlere Zonguldak’ta bir referandum olması halinde sizler ne görüyorsunuz oldu. Biz de eğer bu milletvekilinde 330 geçer bir referanduma dönüşürse Zonguldak’ta da bir sıkıntının olmayacağını açık ara sivil anayasayı Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta istediğini söyledik. Özet itibariyle bu bir nezaket ziyareti olmuştur. Bundan dolayı biz Başbakan, yanında bulunan bakanlara, bölge milletvekillerimize ve İl Başkanına teşekkür ediyoruz" ifadelerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.