Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman:

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, partisinin Bursa İnegöl Teşkilatını ziyaret etti.MHP İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Sipahi ve Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu’nun selamlama konuşmasının ardından gündemi değerlendiren...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 21:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 21:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman:
MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, partisinin Bursa İnegöl Teşkilatını ziyaret etti.
MHP İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Sipahi ve Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu’nun selamlama konuşmasının ardından gündemi değerlendiren MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Almanya’nın sözde Ermeni soykırımı kararını şiddetle kınadı. Medyada çıkan MHP Genel Merkezi’nin üye sildiğine yönelik iddiaları da yalanlayan Büyükataman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin olağanüstü kongrede yeniden aday olacağının altını çizdi.
ALMANYA’YI KINADI
Almanya Parlamentosu’nun sözde Ermeni soykırımını kabul etmesini değerlendiren İsmet Büyükataman, “Sözde soykırım iddialarının 100. yıl dönümü münasebetiyle geçen yıl başlayan ve dozajı artarak devam edeceği belli olan Ermeni Diasporasının faaliyetleri neticesinde dünyanın pek çok ülkesinde yaşanan kara leke olarak tarihin sayfalarına nakşedilecek olan benzer gelişmeyi Almanya’da gördük. Ne acıdır ki; tarihi boyunca en büyük katliamlara ev sahipliği yapmış olan Almanya’nın böyle bir uygulamaya dahil olmuş olması ibret vesikası. Türk milletinin tarihinde hiçbir zaman katliamın izine hiçbir dönem rastlamak mümkün değildir. Milletimize yapılmış olan bu hakareti şiddetli kınıyoruz. TBMM’de grubu bulunan AKP başta olmak üzere CHP, MHP’nin bu konuda TBMM adına ortak bir tavrına şahit olduk. Ne yazık ki TBMM’de bulunan HDP yine kendine yakışanı yaptı. Bu müşterek bildiriye imza atmadı. Temennilerini bu anlamda ortaya koymaktan kaçındılar. Netice itibariyle kendine yakışanı yaptılar. Türk milleti, siyaset kurumu, STK’larla, her alanda organize gruplarıyla Almanya başta olmak üzere önümüzdeki süreçte alınabilecek bir takım kararların önünü almak maksadıyla çok ciddi organize bir diplomatik bir tertip yürütmek mecburiyetinde. Hükümetimiz maalesef pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da meseleyi zamana bırakan, çok fazla önemsemeyen, varsa yoksa akıllarında Türkiye’nin sistemini değiştirip bir partili cumhurbaşkanlığına imkan sağlayacak anayasa değişikliğini hayata geçirmek, mümkün değilse partili cumhurbaşkanlığı ile alakalı bir oldu bittiyi yaratmak noktasında, bu ve benzeri konularda attıkları bir adıma şahit olmadık” dedi.
Terörün halen önemli bir problem olduğunu ifade eden Büyükataman, “AKP’nin 14 yıllık ihmalleri neticesinde, bizim bütün ikazlarımıza rağmen yapmış oldukları 1 Ağustos 2009 tarihinde adını koydukları ’Kürt açılımı’ diye başlattıkları ve bizim ilk günden itibaren bunun ihanet projesi olduğunu, sonucunun hayra vesile olmayacağını, ülkemizde bin yıldır kardeşçe yaşamakta olan bu büyük Türk milleti ailesinin kardeşlik hukukunu bu sürecin sabote edeceğine dair itiraz ve ikazlarımıza rağmen dikkate alınmayan, bu süreçteki gayretleriyle terör ne yazık ki halen Türkiye’nin önemli ve öncelikli can yakan sorunu olmaya devam ediyor. 7 Haziran seçimlerinden bu güne 732 vatan evladını o bölgedeki terörle mücadelede kurban verdik. Gün geçmiyor ki sayıları 3-5’i bulan şehit haberleri almayalım. Dolayısıyla bu ihmallerin, terörle masa kurmaların, Kandil’le yapılan pazarlıkların Türkiye’yi getirmiş olduğu nokta, bizi teyit eden noktaya geldi. Terör hala önemli bir problem. Terörle dünyanın her yerinde olduğu gibi mücadele etmekten başka yol ve yöntem söz konusu değil. MHP olarak terörle mücadelenin önemli gerekliliğini ve bu konuda cansiparane ağır bedeller ödeyerek, güvenlik güçlerimizin yürütmüş olduğu mücadelenin akamete uğramaması, netice alınabilecek kararlılığın sürdürülmesi adına hükümete bu konuda kayıtsız ve şartsız destek olmaya devam edeceğimizi ifade ettik. Bu sürecin nihayetlendirilinceye kadar kararlı bir şekilde ardından durulması gerektiğine dair kanaatimizi ifade ettik. Hükümeti cesaretlendirdik. Her zeminde ihtiyaç hissedilen her düzenlemeye bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da katkı sağlayacağımızı dillendirdik. Ülkenin temel önemli sorunlarının çözümü için hükümete destek olmaktaki yaklaşımlarımız zaman zaman maksadını aşan bir şekilde, yanlış şekilde takdir edilmeye ve değerlendirilmeye çalışıldı. AKP’ye koltuk değneği olmak, vagon olmak, her sıkıştığı konuda onun yanında yer almak gibi, hakaret olarak telakki edeceğimiz bir takım değerlendirmeler ne yazık ki yapılageldi. Bizim siyaset anlayışımız ’önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben’ olduğuna göre ülkenin ve milletimizin ihtiyaç hissettiği yapılması icap edilen her düzenleme de atılması gereken her adımda bugüne kadar olduğu gibi bu anlayış içerisinde bundan böyle de hareket etmeye devam edeceğimizin herkes tarafından bilinmesini istirham ediyorum” diye konuştu.
"ÜYELERİ SİLMİYORUZ"
Partiye üyeliklerin silindiği iddialarını da değerlendiren Büyükataman, "Geride bıraktığımız 6 aylık süre içerisinde pek çok konuyla alakalı yalan yanlış parti tabanımızın ve mensuplarımızın zihnini bulandırmaya matuf yaygın bilgi kirliliğine şahit oluyoruz. Niye silelim üyelikleri? Biz mevcut üyelerimize üye katmak, sayımızı artırmak için gayret sarf ediyoruz. Dolayısıyla böyle bir maksada yönelik gayret içerisinde bulunan, bu güne kadar bizimle birlikte olmayı kabul etmiş yol arkadaşlığımıza evet demiş, hareketin başarısı adına fedakarca gayret sarf eden gönüldaşlarımızı nasıl yok sayarız. Böyle bir tasarruf asla söz konusu değildir" dedi.
"DEVLET BAHÇELİ YENİDEN ADAY"
Devlet Bahçeli’nin kongre sürecinde aday olmayacağına dair çıkan haberleri de değerlendiren Büyükataman, "Genel başkanımız; ‘10 Temmuz’da yapılacak olan seçimli olağanüstü kurultayda aday olacak her arkadaşım benimle yarışacaktır’ demiştir. Yapılacak kurultayda yeniden aday olacak" diyerek sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.