Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Genel Başkanı Yardımcısı Öztürk:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, "Yargıtay süreci tamamlanmadan, Ankara 12 Sulh Hukuk Mahkemesinin kararın icra kabiliyeti yoktur" dedi.MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, "Yargıtay süreci tamamlanmadan, Ankara 12 Sulh Hukuk Mahkemesinin kararın icra kabiliyeti yoktur" dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, yaptığı açıklamada, partilerin delegeleri tarafından olağanüstü kongre talebi ile ilgili olarak mahkemeye yapılan müracaatın, dün Ankara 12. Sulh Hukuk mahkemesince karara bağlanarak, davacıların olağanüstü kongre talebi doğrultusunda karar verdiğini belirtilerek, "Mahkemenin vermiş olduğu karar, kesin olmayıp, Yargıtay yolu açıktır. Parti olarak, kararın temyizi yoluna gidilecektir. Zira karar MK m.75’e istinad etmektedir. Diğer bir ifade ile şahsın hukuku alanında verilmiş bir karardır" ifadesini kullandı.
"Şahsın hukuku alanında verilen ilk derece mahkeme kararlarının icra edilebilmesi, kararın kesinleşmesine, yani yargısal sürecin tamamlanmasına, Yargıtay aşaması da tamamlanması şartına bağlıdır" diyen Öztürk şöyle devam etti:
"Diğer bir ifade ile, henüz hukuki süreç tamamlanmamıştır. 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu m.367/2’de, “Kişiler hukuku, aile hukuku ve taşınmaz mal ile ilgili ayni haklara ilişkin kararlar kesinleşmedikçe yerine getirilemez.” hükmü yer almaktadır.
Bazı basın yayın organlarında ifade edildiği gibi, kararın kesinleşmesinden, diğer bir ifade ile Yargıtay süreci tamamlanmadan, Ankara 12 Sulh Hukuk Mahkemesinin kararın icra kabiliyeti yoktur."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.