Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meyve Yemekleri Festivalinde Lezzetler Halfeti’de Buluştu

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi ve Halfeti Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ’Meyve Yemekleri Festivali’ düzenlendi.Dünya mutfağında büyük bir öneme sahip olan Şanlıurfa’nın yöresel lezzetlerini tüm dünyaya...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi ve Halfeti Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ’Meyve Yemekleri Festivali’ düzenlendi.
Dünya mutfağında büyük bir öneme sahip olan Şanlıurfa’nın yöresel lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla Halfeti’de gerçekleştirilen festivalde, dut pilavı, erik tavası, incir kebabı, ayva kavurma, karadut soslu şabut balığı, erik aşı, kiraz kebabı, yenidünya kebabı ve birçok meyve yemekleri gelen konukların beğenisine sunuldu.
Şanlıurfa’nın, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) ’Dünya Gastronomi Şehri’ unvanına aday adayı olması dolayısıyla gerçekleştirilen festivalin açılışını yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentin yöresel yemeklerinin uluslararası boyut kazandığını, bunun için de ’Dünya Gastronomi Şehri’ unvanını alabilmek için yeniden başvuru yapılacağını söyledi.
Mutfaklar ne kadar zengin olursa olsun, halka açılmadığı ve sunum yapılmadığı sürece tanıtımının gerçekleşmeyeceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Halfeti Meyve Yemekleri Festivali mutfak ve lezzet tanıtımı için burada bir başlangıç oldu. Konuklarımızın da katılımıyla bugün burada bu lezzetleri tattık. Meyve gerçekten yemeklere çok ayrı bir lezzet katmış. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.
"HALFETİ İLE İLGİLİ PROJELERİMİZ VAR"
Çiftçi, “Halfeti ile ilgili çok güzel projelerimiz var. Halfeti öncelikle bu trafik yoğunluğundan kurtulması gerekiyor. Biz bunun için Halfeti girişinde otopark projesini başlattık. Bunun yanı sıra gelişen Halfeti’mizde tekne trafiği yoğunluğu oluşmaya başladı. Bu yoğunluğun kontrol altına alınması için marina ve iskele anlamında çok güzel bir projeyi daha ihale ettik bugün itibariyle çalışmalar başladı. Buradan karşı yakaya geçmek için yaptırılan asma köprü artık yeterli gelmiyor. Bunun için de yeni bir köprü projesi geliştirdik. Aynı zamanda bir de sahil projemiz var, yeşil alan, iyileştirme ve zemin kaplama projesi çalışmasına da pek yakında başlayacağız. Halfeti bizim için gerçekten saklı bir cennet bulunmaz bir değer" diye konuştu.
Eski Halfeti’de gerçekleşen ve yerli, yabancı birçok turistin yanı sıra 20 farklı ülkenin büyükelçisinin katıldığı festival programı, gelen konukların Halfeti-Rum Kale tekne turu ile son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.