Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meyve ve sebzenin standardı yeniden belirleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü ile ortak bir çalışma gerçekleştirerek, sebze ve meyvenin üretimden tüketimine kadarki yolculuğunda yaşanan kayıpların önüne geçmek için...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü ile ortak bir çalışma gerçekleştirerek, sebze ve meyvenin üretimden tüketimine kadarki yolculuğunda yaşanan kayıpların önüne geçmek için ürün ve ambalajlama konusunda yeni bir standart belirleyecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ülkenin büyük ekonomik kayıplar yaşamasının nedenlerinden biri olan gıda sektöründeki standardizasyonu sağlamak amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü ile ortak bir çalışma gerçekleştiriyor. 5-6 Ekim 2016 tarihleri arasında Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan sempozyumda, sebze ve meyvenin üretimden tüketimine kadarki yolculuğunda yaşanan kayıpların önüne geçmek için ürün ve ambalajlama konusunda yeni bir standart belirlenmesi hedefleniyor. Bu yıl sebze ve meyve başlığıyla ilk adımı atılan ve yerel yönetim temsilcileri ve akademisyenlerin de katılacağı Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu’na sektör temsilcilerinden birçok isim katılacak. Sebze, meyve ve ürünlerin ambalajlanması konusunda belirlenecek standartlar sayesinde hem ürünlerin israfı engellenecek hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.