Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteorolojiden soğuk ve kar uyarısı

Meteoroloji uzmanı Kenan Yüksel, 14-20 Kasım tarihleri arasında ülke genelinde hava sıcaklığının Çarşamba azalacağı, Cuma günü batı bölgelerden başlayarak hafta sonunda ülke genelinde artacağı uyarısında bulundu.Ankara için Çarşamba...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meteoroloji uzmanı Kenan Yüksel, 14-20 Kasım tarihleri arasında ülke genelinde hava sıcaklığının Çarşamba azalacağı, Cuma günü batı bölgelerden başlayarak hafta sonunda ülke genelinde artacağı uyarısında bulundu.
Ankara için Çarşamba sabah saatlerinde hafif kar yağışı beklentisi olduğunu söyleyen Meteoroloji Uzmanı Kenan Yüksel, “Ankara’da Çarşamba sabah saatlerinde hafif bir kar yağışı beklentisi var, yerel bazda bir kar yağışı olacak. Yere herhangi bir örtü tahmin etmiyoruz. Perşembe, cuma ve hafta sonunda ise Ankara’da önemli bir yağış beklentisi yok çarşamba günü Ankara’daki sıcaklığın 7 derece, perşembe ve cuma günleri de yine 7-8 derece olmasını bekliyoruz. Gece sıcaklıklarının da artık sıfır ve eksi değerlerde seyretmeye başlayacak” dedi.
Yaptıkları son değerlendirmelere göre ülkenin Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini belirten Yüksel, “Ülkemizin geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu, 16 Kasım Çarşamba günü Marmara’nın doğusu, Karadeniz’in kıyıları, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı, Karadeniz’in iç kesimleri İç ve Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Doğu Karadeniz ve Ordu çevrelerinde kuvvetli yağmur, Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Muş ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Güney Ege kıyıları ve Akdeniz’de kuzey yönlerden, Van ve Hakkari çevrelerinde güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor” şeklinde belirtti.
Meteoroloji Genel Merkezi’inin verilerine göre, 17 Kasım Perşembe günü de ülkenin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğu kesimlerinin kar yağışlı, Batı ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Iğdır ve Siirt çevrelerinin yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege ve Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde sis hadisesi bekleniyor. İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 18 Cuma, 19 Kasım Cumartesi ve 20 Kasım Pazar günleri içinse ülkenin genelinde yağış beklenilmediği, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olaylarının beklendiği, 21 ve 22 Kasım tarihlerinde de yağışın beklenmediği ancak Marmara Bölgesi’nde yer yer bulutlu geçeceği bilgisi alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.