Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji sıcak geçecek 3 gün için uyardı

Meteoroloji Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, sıcak geçen yaz günleri için vatandaşları tedbir alması konusunda uyararak, “Göreceğiz ki bu temmuz ayı ortalamalarının ekstrem sıcaklıklarını yakalayabileceğiz” dedi.Genel itibariyle sıcak havanın...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meteoroloji Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, sıcak geçen yaz günleri için vatandaşları tedbir alması konusunda uyararak, “Göreceğiz ki bu temmuz ayı ortalamalarının ekstrem sıcaklıklarını yakalayabileceğiz” dedi.
Genel itibariyle sıcak havanın ilerleyen günlerde de artacağını belirten Yavuz, sıcak havanın en etkili olacağı günler için ise, “Cuma günü ve hafta sonunda özellikle yurdun iç ve batı kesimlerinde sıcak havayı oldukça hissedeceğiz” ifadelerine yer verdi.
"İç bölgelerde 40 dereceye kadar sıcaklıklar artacak"
İç bölgelerde 40 dereceye kadar sıcaklıkların yükseleceğini söyleyen Yavuz, “Göreceğiz ki bu temmuz ayı ortalamalarının ekstrem sıcaklıklarını yakalayabileceğiz. Yurdun iç bölgelerinde İç Ege’de ve yine yurdun batı kesiminde ekstrem sıcaklıklar görme ihtimalimiz var. Cuma, cumartesi ve pazar günleri önümüzdeki 3 gün boyunca yurt genelinde yağış beklemiyoruz. En büyük meteorolojik parametre yüksek sıcaklıklar buna karşı da vatandaşlarımızın tedbirli olmalarını istemekteyiz” uyarısında bulundu.
"Kuzeyden başlayarak hafif bir serinleme başlıyor"
Kuzey bölgelerde ise sıcak havaların yanı sıra biraz serinleme olacağının altını çizen Yavuz, “Bununla beraber pazartesinden itibaren kuzeyden başlayarak hafif bir serinleme başlıyor yurt genelinde fakat öyle kuvvetli bir serinleme değil yine pazartesi, salı ve çarşamba günleri de mevsim normallerinin üzerinde olacak hava sıcaklıkları 2-3 derecelik düşüşlerin olmasını bekliyoruz. Yurdun genel bir bölümünde bununla birlikte pazartesi günü Karadeniz’in kıyı kesiminde hafif yağışlar görülecek. Salı ve çarşamba ise iç bölgeler özellikle akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Genel itibari ile sıcak bir hafta olacağını belirten Yavuz, mevsim normallerinin çok üstünde bir hava olacağını, özellikle iç bölgelerde kuru bir hava hakim olacağı için vatandaşların güneşe çıkmamalarını söyleyerek sıcak havalara karşı su tüketmeleri konusunda uyardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.