Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MESKİ personeline yangın söndürme eğitimi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) personeline yönelik, kurum içi iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması kapsamında, ’Yangın söndurme ve kurtarma eğitimi ve tatbikatı’ düzenlendi.Mersin Büyükşehir...

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MESKİ personeline yangın söndürme eğitimi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) personeline yönelik, kurum içi iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması kapsamında, ’Yangın söndurme ve kurtarma eğitimi ve tatbikatı’ düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı eğitmeni Abdurrahman Dönmez tarafından verilen eğitimde, binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik gereği personelin olası yangın anında nasıl davranması gerektiği anlatılarak, konu hakkında bilinçlenmesi sağlandı.

Yapılan bilgilendirmenin ardından uygulama yapılarak yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi. Yangın anında, yangına doğru müdahaleyi göstermek için itfaiye çalışanlarının yaktığı ateşin nasıl söndürmesi gerektiği uygulamalı bir şekilde anlatıldı. Gerçekleştirilen tatbikat sonrası personele yangın söndürme eğitimi verilerek tatbikat tamamlandı

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Genel Müdürlüğümüz tarafından yılda 200’e yakın hizmet içi eğitim düzenlenmektedir. Yalnızca saha personelimizin değil, hizmet binalarımızda görev yapan çalışanlarımızın da acil durumlarda yapması gerekenler hakkında bilinçlenmesi amacıyla uygulamalı eğitimlere önem veriyoruz. Bu eğitim ve tatbikatlarımız sayesinde, olası bir durumda paniğe kapılmadan yapılması gerekenleri doğru biçimde aktararak personelimizin bilinçlenmesini sağlıyoruz. Elbette ki, insan sağlığı her şeyin başında geliyor. Bizler de bunu sağlayacak koşulları temin etmek için ilgili daire başkanlıklarımız ve birimlerimiz ile birlikte var gücümüzle çalışıyoruz" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.