Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MESKİ ızgara ve kanal temizlik çalışmalarını sürdürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde kanalizasyon şebeke, yağmur suyu şebeke ve yağmur suyu ızgara gider temizliği çalışmalarına hız verdi.MESKİ Genel Müdürlüğünden yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MESKİ ızgara ve kanal temizlik çalışmalarını sürdürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde kanalizasyon şebeke, yağmur suyu şebeke ve yağmur suyu ızgara gider temizliği çalışmalarına hız verdi.

MESKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kent genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında, kanalizasyon şebekeleri ve yağmur suyu şebeke hatları özel arıtma sistemli kombine kanal temizleme aracı ile temizlenirken, tıkalı olan noktalar tespit edilerek sorun ortadan kaldırılıyor. Kış aylarında vatandaşların sıkıntı yaşamaması, yağışlı havalarda su birikintileri oluşmaması adına çalışmalara devam eden MESKİ ekipleri, yağmur suyu ızgaralarının temizliğini titizlikle yürütüyor. Tıkalı noktalar da belirlenirken, kanal temizliğinde özel olarak kullanılan kombine araçlarıyla alt yapı sistemlerinin temizliği sağlanıyor. Mahalle bazında yapılan taramalarda belirlenen noktalarda çalışmalar sürüyor. Izgara temizleme çalışmaları Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde devam ederken, vatandaşlardan gelen şikâyet ve istekler değerlendirmeye alınarak çalışmalara yön veriliyor.

2017 yılının ilk 9 ayında, tüm ilçelerde 63 bin 549 metre kanalizasyon hattı döşemesi, 5 bin 535 adet muayene baca kapağı değişimi, 27 bin 708 adet muayene baca temizliği, 65 adet terfi istasyonunda bakım onarım hizmeti ile 8 bin 70 adet yağmur suyu ızgara temizliği çalışması yapıldığı belirtilen MESKİ açıklamasında, "Vatandaşların yağışlı havalarda insan sağlığını olumsuz etkileyecek herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için cadde ve sokaklarda bulunan yağmur suyu ızgaralarına çöp atmamaları, temizliği konusunda Mersin’in her noktasından haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren ’Alo 185’ veya ’444 8 185’ numaralı hatlara bilgi vermeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımızı yağmur suyu ızgaralarını kirletmemeleri ve kanalizasyon şebekesinin sağlıklı çalışması için şebekede tıkanmalara sebebiyet verebilecek olan bez, kağıt havlu, tuvalet kağıdı gibi katı atıkların kanalizasyon şebekesine deşarj edilmemesi konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.